INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novo parkiralište na Novom Beogradu sa više od 426 mesta

28.05.2020. | Beoinfo

Izgradnja velikog parkirališta u naselju Belvil završena je nakon pet meseci, a parking može da primi 426 vozila.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je novo parkiralište JKP "Parking servis" i rekao da je izgradnjom novog parkirališta umnogome rešen problem parkinga za sve građane koji žive u ovom delu grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

– Posle pet meseci radova, nekoliko dana pre roka koji bi istekao 1. juna, završen je posao na izgradnji velikog parkinga u naselju Belvil. Parking može da primi 426 vozila, od čega je 21 mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, kako zakon i propisuje. Sadašnja situacija u potpunosti je drugačija u odnosu na onu od pre godinu dana. Na zahtev građana uvedena je parking-zona i na taj način svi koji ovde žive mogu bez problema da pronađu mesto za parkiranje. Osim toga, izgradnjom ovog parkirališta obezbedili smo parking i za ljude koji rade u ovom delu Beograda – rekao je Vesić.

On je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

– To znači da će svako imati 15 minuta vremena da parkira automobil, odvede dete u vrtić i napusti parkiralište, potpuno besplatno. Osim toga, obezbeđena je posebna cena parkiranja za građane koji žive u neposrednoj blizini i koji će moći da koriste parking tokom svih 24 sata, za 3.500 dinara mesečno. U pitanju je zaista pristupačna cena, dok će ostali građani za oko 7.000 dinara mesečno moći da koriste ovo parkiralište tokom 24 sata. Izgradnjom ovog parkinga obezbeđeno je povećanje kvaliteta života građana koji žive u Belvilu. Sigurno je da će novo parkiralište najviše koristiti stanari, ali ne bi trebalo zaboraviti da se praktično uz ovaj objekat gradi i nova autobuska stanica koja će, kada bude u funkciji, a što će se delom dogoditi do kraja godine, stvoriti veću potrebu za slobodnim parking mestima – dodao je Vesić.

On je takođe izjavio i da postoje kamere za prepoznavanje registarskih tablica, kao i mogućnost direktnog kontakta sa gradskim operativnim centrom, pa se može reći da je Beograd dobio moderno parkiralište.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;