INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Šetalište sa podnim grejanjem i plutajuća bina

21.05.2020. | B92

U srcu najvećeg turističkog centra u Srbiji već mesec dana radovi na rekonstrukciji izvode se u punom jeku. Kraljev trg na Zlatiboru dobiće potpuno nov izgled, a od 15. jula ponovo će biti u funkciji i spreman za turiste.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Iskoristili smo vanredno stanje da završimo najgrublje radove. Pešačka staza biće dugačka 1.300 metara. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Ceo taj popločani deo imaće podno grejanje, pa u zimskim mesecima neće biti potrebe za posipanjem soli i rizle, niti za upotrebom mašina za čišćenje. Pre nekoliko godina testirali smo da li je to na Zlatiboru moguće odraditi i dobili smo potvrdu da je to izvodljivo - rekao je za Rinu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Za vreme radova Zlatibor je ostao bez jezera na Kraljevom trgu, jer je u sklopu radova predviđena i njegova rekonstrukcija. U planu je izmeštanje kišnog kolektora i izgradnja optočnih kanala, koji će sprečiti da površinske i bujične vode prljaju jezero.

- Od sada će se jezero puniti čistom izvorskom vodom. Biće odrađeni i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju, postavljena plutajuća bina. U samom centru zameniće se i dopuniti dotrajale instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža. Vrednost radova iznosiće oko dva miliona evra, jer uvek dodajemo još neke sadržaje. Novac smo obezbedili iz opštinskog budžeta i uz pomoć kompenzacije sa investitorima koji svoja sredstva ulažu u Zlatibor - kaže Stamatović.

Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama biće izmešteni iz centra u posebno građene objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora, pa do ulaska u centar Zlatibora. Radi se i na izmeštanju saobraćajnice u centru i na novom ulazu iz pravca Nove Varoši, tako da će saobraćaj biti dodatno rasterećen, a turistima omogućen brži prolazak

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;