INFONET-468X60-BANNER

Građevinske firme u Vojvodini započete poslove nastavile u punom obimu

22.04.2020. | Z. Grumić | Novosti

Posle kraćih zastoja i reorganizovanja za rad u uslovima vanrednog stanja, građevinske firme u Vojvodini su započete poslove nastavile gotovo u punom obimu. Nadležni kažu da se primenjuju sve propisane mere zaštite, a radno vreme se podešava shodno zabrani kretanja. Neophodne preraspodele je obavila industrija građevinskog materijala, pa tako proizvodnju postepeno nastavljaju pogoni u Kanjiži, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Inđiji...

Ilustracija (www.pixabay.com)

- I u pandemiji se potvrđuje to da je građevinarstvo, uz poljoprivredu, naša najvitalnija i najprosperitetnija privredna grana. Lane je zabeležen najveći rast, a ove godine, uprkos svemu, nastavljamo realizaciju mnogih ambicioznih planova i nastojimo da se izborimo sa nedostatkom radne snage - kaže predsednik Sindikata zaposlenih u građevinarstvu i industriji građevinskog materijala Vojvodine Josip Modić.

Firme konstantno traže zidare, tesare, armirače i druge majstore, a pozivi su otvoreni i za građevinske, te elektroinženjere.

- Očekujem i to da će mnogi majstori različitih struka i profila, koji su se zbog pandemije vratili iz zapadnoevropskih zemalja, odlučiti da ostanu i rade u Srbiji. Jer, sada plate u domaćem građevinarstvu dostižu i do 1.300 evra, što je praktično isto kao i u inostranstvu, kada se oduzmu tamošnji troškovi stanovanja i ostali izdaci - zaključuje Modić, i naglašava stav da građevinska preduzeća, kao bitan segment realnog sektora, pune budžete na svim nivoima i biće oslonac privrednog oporavka posle pandemije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;