INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Građevinske firme u Vojvodini započete poslove nastavile u punom obimu

22.04.2020. | Z. Grumić | Novosti

Posle kraćih zastoja i reorganizovanja za rad u uslovima vanrednog stanja, građevinske firme u Vojvodini su započete poslove nastavile gotovo u punom obimu. Nadležni kažu da se primenjuju sve propisane mere zaštite, a radno vreme se podešava shodno zabrani kretanja. Neophodne preraspodele je obavila industrija građevinskog materijala, pa tako proizvodnju postepeno nastavljaju pogoni u Kanjiži, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Inđiji...

Ilustracija (www.pixabay.com)

- I u pandemiji se potvrđuje to da je građevinarstvo, uz poljoprivredu, naša najvitalnija i najprosperitetnija privredna grana. Lane je zabeležen najveći rast, a ove godine, uprkos svemu, nastavljamo realizaciju mnogih ambicioznih planova i nastojimo da se izborimo sa nedostatkom radne snage - kaže predsednik Sindikata zaposlenih u građevinarstvu i industriji građevinskog materijala Vojvodine Josip Modić.

Firme konstantno traže zidare, tesare, armirače i druge majstore, a pozivi su otvoreni i za građevinske, te elektroinženjere.

- Očekujem i to da će mnogi majstori različitih struka i profila, koji su se zbog pandemije vratili iz zapadnoevropskih zemalja, odlučiti da ostanu i rade u Srbiji. Jer, sada plate u domaćem građevinarstvu dostižu i do 1.300 evra, što je praktično isto kao i u inostranstvu, kada se oduzmu tamošnji troškovi stanovanja i ostali izdaci - zaključuje Modić, i naglašava stav da građevinska preduzeća, kao bitan segment realnog sektora, pune budžete na svim nivoima i biće oslonac privrednog oporavka posle pandemije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;