INFONET-468X60-BANNER

Kod mosta "Bratoljub" počela izgradnja graničnog prelaza

02.04.2020. | RTRS

Firma Enikon-gradnja Bratunac je nosilac konzorcijuma više firmi koje će izvoditi radove, a, prema ugovoru, treba da budu završeni za 350 dana. Ukupna vrednost radova iznosi 13.981.630KM, a investitor je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Predviđeno je da novi granični prelaz bude zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije i reč je o međunarodnom graničnom prelazu na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Budući novi granični prelaz biće sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 metara kvadratnih, imaće tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smeštaj carinskih i policijskih službi dve zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale popratne sadržaje.

Institut za građevinarstvo Banja Luka izabran je za nadzor nad izvođenjem radova.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je za Srnu da most i granični prelaz imaju ogroman značaj za privredu i stanovništvo i razvoj Bratunca i Ljubovije, ali i šire regije.

On kaže da će biti znatno skraćeni transportni pravci za prevoz ljudi i robe, smanjeni troškovi i ubrzan promet roba, čemu će doprineti i zajednički terminal na kojem će istovremeno raditi carinici iz BiH i Srbije.

Izgradnja "Bratoljuba" završena je u maju 2017. godine. Most je dug 227 metara, a njegovu izgradnju koja je koštala 13 miliona evra finansirala je Srbija. Republika Srpska je finansirala izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza sa leve strane Drine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;