INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Savski trg stigao i asfalt

20.03.2020. | Dejan Aleksić | Politika

U centru grada koji je prilično pust postoje i određene lokacije na kojima je ipak vrlo dinamično. Jedna od njih je Savski trg, koji se i dalje, bez prekida, punom parom rekonstruiše. Ova buduća pešačka oaza krcata je majstorima i građevinskim mašinama. Istovremeno se radi na nekoliko tačaka.

Na uglu Nemanjine sa trgom uklapaju se nove tramvajske šine sa starim, a od ugla Nemanjine ka Karađorđevoj taj posao je uglavnom završen, čak i na spoju starih i novih šina u Karađorđevoj kod BAS-a.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Fokus u ovom delu trga (ka Karađorđevoj) trenutno je na asfaltiranju budućeg kolovoza, koji će posle ove rekonstrukcije da se nalazi po obodu.

Ako se nastavi istom dinamikom, može se očekivati da u ovom delu Savskog trga saobraćaj, i javni i automobilski, profunkcioniše početkom aprila jer i buduće saobraćajnice za četvorotočkaše, ali i one za tramvaje, privode se kraju.

Kada je reč o ostatku trga, uporedo se izvode zemljani radovi, nameštaju se podzemne instalacije, radi se na budućem platou koji će se nalaziti ispred stare Glavne železničke stanice, ali i na lokaciji gde će biti postavljen ogroman spomenik Stefanu Nemanji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;