INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Na Savski trg stigao i asfalt

20.03.2020. | Dejan Aleksić | Politika

U centru grada koji je prilično pust postoje i određene lokacije na kojima je ipak vrlo dinamično. Jedna od njih je Savski trg, koji se i dalje, bez prekida, punom parom rekonstruiše. Ova buduća pešačka oaza krcata je majstorima i građevinskim mašinama. Istovremeno se radi na nekoliko tačaka.

Na uglu Nemanjine sa trgom uklapaju se nove tramvajske šine sa starim, a od ugla Nemanjine ka Karađorđevoj taj posao je uglavnom završen, čak i na spoju starih i novih šina u Karađorđevoj kod BAS-a.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Fokus u ovom delu trga (ka Karađorđevoj) trenutno je na asfaltiranju budućeg kolovoza, koji će posle ove rekonstrukcije da se nalazi po obodu.

Ako se nastavi istom dinamikom, može se očekivati da u ovom delu Savskog trga saobraćaj, i javni i automobilski, profunkcioniše početkom aprila jer i buduće saobraćajnice za četvorotočkaše, ali i one za tramvaje, privode se kraju.

Kada je reč o ostatku trga, uporedo se izvode zemljani radovi, nameštaju se podzemne instalacije, radi se na budućem platou koji će se nalaziti ispred stare Glavne železničke stanice, ali i na lokaciji gde će biti postavljen ogroman spomenik Stefanu Nemanji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;