INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Za obnovu auto-puta Beograd - Zagreb izdvojeno 19,8 miliona evra

05.03.2020. | Z. R. | Novosti

Krateri na putu i popucali asfalt su godinama bili prvo što vozači vide prilikom ulaska u Srbiju iz Hrvatske, na auto-putu Beograd - Zagreb. Saobraćajnica od Kuzmina do Batrovaca konačno je dočekala rekonstrukciju za kojom vapi još od 2004. godine, kada je poslednji put obnovljena. U JP Putevi Srbije kažu da su radovi pri kraju i da će biti završeni do kraja maja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Osim obnove asfaltnih slojeva, planirana je i kompletna rehabilitacija signalizacije, sistema za odvodnjavanje i objekata uz put. Projekat rekonstrukcije puta od Batrovaca do Kuzmina je deo projekta podrške Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj Vladi Srbije u implementaciji Nacionalnog programa rehabilitacije državne putne mreže.

- Rok za završetak ugovorenih radova na rekonstrukciji deonice auto-puta od Kuzmina do Batrovaca je 31. maj - kažu u Putevima Srbije. Trenutno se izvode radovi u levoj kolovoznoj traci u smeru Kuzmin - Batrovci, na rehabilitaciji mosta preko reke Bosut. U desnoj traci u smeru ka Kuzminu se radi na 1,5 kilometara kolovozne konstrukcije.

Preostali radovi, koji obuhvataju postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta, koju čine odbojna ograda, smerokazi, horizontalna i vertikalna signalizacija, izvodiće se u levoj traci, ka Batrovcima na rehabilitaciji mosta preko kanala "Šarkudin" i na tri kilometra puta. U desnoj traci predstoje radovi na izlivanju 800 metara asfalta.

Obnova deonice od 21,6 kilometara, u oba smera, košta 19,8 miliona evra. Radovi su počeli u oktobru 2018. godine, iako su bili najavljivani godinama ranije. Izvodi ih kompanija Integral inženjering. Radovi na jednom od najopterećenijih putnih pravaca se odvijaju bez potpune obustave saobraćaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;