INFONET-468X60-BANNER

Za obnovu auto-puta Beograd - Zagreb izdvojeno 19,8 miliona evra

05.03.2020. | Z. R. | Novosti

Krateri na putu i popucali asfalt su godinama bili prvo što vozači vide prilikom ulaska u Srbiju iz Hrvatske, na auto-putu Beograd - Zagreb. Saobraćajnica od Kuzmina do Batrovaca konačno je dočekala rekonstrukciju za kojom vapi još od 2004. godine, kada je poslednji put obnovljena. U JP Putevi Srbije kažu da su radovi pri kraju i da će biti završeni do kraja maja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Osim obnove asfaltnih slojeva, planirana je i kompletna rehabilitacija signalizacije, sistema za odvodnjavanje i objekata uz put. Projekat rekonstrukcije puta od Batrovaca do Kuzmina je deo projekta podrške Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj Vladi Srbije u implementaciji Nacionalnog programa rehabilitacije državne putne mreže.

- Rok za završetak ugovorenih radova na rekonstrukciji deonice auto-puta od Kuzmina do Batrovaca je 31. maj - kažu u Putevima Srbije. Trenutno se izvode radovi u levoj kolovoznoj traci u smeru Kuzmin - Batrovci, na rehabilitaciji mosta preko reke Bosut. U desnoj traci u smeru ka Kuzminu se radi na 1,5 kilometara kolovozne konstrukcije.

Preostali radovi, koji obuhvataju postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta, koju čine odbojna ograda, smerokazi, horizontalna i vertikalna signalizacija, izvodiće se u levoj traci, ka Batrovcima na rehabilitaciji mosta preko kanala "Šarkudin" i na tri kilometra puta. U desnoj traci predstoje radovi na izlivanju 800 metara asfalta.

Obnova deonice od 21,6 kilometara, u oba smera, košta 19,8 miliona evra. Radovi su počeli u oktobru 2018. godine, iako su bili najavljivani godinama ranije. Izvodi ih kompanija Integral inženjering. Radovi na jednom od najopterećenijih putnih pravaca se odvijaju bez potpune obustave saobraćaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;