INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srebrno jezero pred velikom investicijom

19.12.2019. | eKapija

Za turističko naselje Beli Bagrem i područje Srebrnog jezera predviđena je gradnja novih turističkih sadržaja. Među zainteresovanima su i nemački investitori.

Srebrno jezero

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U ovom turističkom naselju u cilju poboljšanja turističke ponude predviđena je izgradnja hotela, vikendica, sportskih i manjih ugostiteljskih objekata.

Zorica Sretenović iz preduzeća Urbanprojekt, glavni urbanista ovog PDR-a, za portal eKapija kaže da su glavni cilj izmena i dopuna PDR-a - bolja i kvalitenija rešenja za ovo područje, radi realizacije određenih projekata.

"Ovim planom ćemo otkloniti sve nedostatke koji je imao prethodni plan, a čija se realizacija odrazilla nekvalitetno na prostor. Takođe, želimo da se stvori mogućnost da jedan deo područja u pojasu Srebrnog jezera bude predviđen za hotele visoke kategorije, kao i za vile. U okviru već izgrađenog prostora, tj.u popunjavanju započetih formi, moguća je izgradnja hotela niže kategorije, apartmana, odmarališta i restorana", kaže Zorica Sretenović.

Dodaje da je deo prostora opredeljen i za realizaciju projekta kampa i poboljšanja postojećeg akva parka, tako što bi dobio kvalitetnije sadržaje.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, ističe da u toj opštini imaju ambicije da razvijaju turizam, a da je ovaj plan osnov za dalji razvoj.

"Imamo ponudu nemačkog investitora koji hoće da gradi hotel na špicu ostrva, gde je marina. Vrednost investicije je oko 10 miliona evra. Tim projektom predviđena je gradnja hotela visoke kategorije, sa bazenima i mnogim drugim sadržajima. Dobili smo pismo namere investitora, sad čekamo da rešimo imovinsko-pravne odnose", kaže Milić.

Kako ističe, Srebrno jezero je već prepoznatljivo na turističkoj mapi Srbije.

"To je simbol Braničevskog okruga. Imamo sve više gostiju iz inostranstva. Ove godine imali smo oko 130.000 noćenja, a godišnje kroz opštinu prođe 600.000-700.000 ljudi. U Velikom Gradištu, nalazi se 3.000 vikend kuća. U 2018. otvoreno je više od 100 novh apartmana, a ove godine zbog veće tražnje, gradi se još 100", kaže on.

Dodaje da je u toku izrada projektne dokumentacije brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (skretanje za Požarevac) do Golupca, što stvara preduslove za brži dolazak do Srebrnog jezera.

Podsetimo, jedan od planova opštinske uprave je i da Veliko Gradište dobije aerodrom i pistu za avione do 50 putnika

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;