INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Otvorene pristupne saobraćajnice Žeželjevom mostu sa sremske strane

10.12.2019. | Z. Grumić | Novosti

Prva vozila prošla su juče (09.12.2019) pristupnim saobraćajnicama Žeželjevom mostu sa sremske strane grada, pošto je ovih dana završena i poslednja faza planiranih radova na tom izuzetno važnom infrastrukturnom objektu koji premošćava Dunav na evropskom Koridoru 10.

Izgradnju podvožnjaka, ukupno tri kilometra pristupnih puteva, dva kilometra biciklističkih staza, kanalizacione mreže i druge radove, izvedene nakon puštanja mosta u saobraćaj u septembru prošle godine, finansirala je EU u iznosu od 4,5 miliona evra. Lokaciju u Petrovaradinu obišli su u ponedeljak gradonačelnik Miloš Vučević, Zorana Mihajlović, ministarka sabraćaja i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Kad država završi izgradnju brze pruge Beograd - Novi Sad, praktično će biti kompletirani i zaokruženi svi radovi na Žeželjevom mostu - istakao je Vučević, napominjući da će novootvorene saobraćajnice umnogome olakšati nastavak ulaganja u obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je Žeželjev most jedan od simbola Novog Sada i napomenula da je i emotivno vezana za taj projekat jer joj je bio prvi veći zadatak kad je preuzela funkciju ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sem Fabrici je podsetio da je prvo u aprilu prošle godine pušten železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu, a pet meseci kasnije i drumski, da bi dovršetkom podvožnjaka i pristupnih puteva sve praktično bilo finiširano na izgradnji Žeželjevog mosta, projekta u koji je EU uložila 36 miliona evra, bespovratno.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;