Uskoro počinje izgradnja "Delta hausa" u Beogradu

18.11.2019. | J. Subin | Novosti

Kompanija Delta Holding, posle višegodišnjeg najavljivanja i čekanja, konačno je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju svoje poslovne zgrade "Delta haus", u novobeogradskom bloku 19. Dozvola je dobijena pre dve nedelje, a izgradnja počinje 2. decembra. Investicija je vredna oko 40 miliona evra.

Završetak radova se očekuje za nekih 12 do 15 meseci, kako je za Novosti potvrdio Živorad Vasić, viši potredsednik Delta Holdinga. Poslovna zgrada biće sagrađena na mestu sadašnje zgrade "Impuls hol", u blizini hotela "Krown plaza".

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U vrednost investicije ne računamo zemlju - rekao je Vasić. - Kada smo kupovali to zemljište, za ceo kompleks je dato 150 miliona evra. Izvođač radova će biti Energoprojekt. Očekujemo da nastavimo i dalje saradnju sa Gradom Beogradom. I da tokom sledeće godine dobijemo građevinske dozvole za izgradnju hotela "Interkontinental" i šoping mola na Autokomandi.

Inače, dozvole za izgradnju luksuznog hotela "Interkontinental" i najvećeg šoping mola u regionu na Autokomandi, takođe se čekaju već godinama. Uz to, do sada se nekoliko puta najavljivalo da se početak kraja ove "poslovne agonije", nazire, to se još nije dogodilo.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu kompanije, novu poslovnu zgradu Delta Holdinga, projektovao je Ami Mur, čuveni svetski arhitekta. To će biti građevinski projekat A klase, sertifikovan prema LEED standardu, što je garancija najviših ekoloških standarda, u domenu gradnje. Površina objekta je 22.314 metara kvadratnih, dok će 11.514 kvadrata biti namenjeno za izdavanje.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije