INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi rok za Trg republike 23. januar 2020.

31.10.2019. | Miljana Vranić | Blic

Rok za izvođenje svih radova na Trgu republike, na zahtev izvođača, austrijske firme Strabag, produžen je do 23. januara 2020.godine.

- Menja se član 6 Ugovora za izvođenje radova na uređenju Trga republike, zaključenog između Grada Beograda i dobavljača Strabag d.o.o. u pogledu ugovorenog roka za završetak radova. Produžava se ugovoreni rok za izvođenje radova, tako da je novi rok za završetak 23.1.2020. godine. Finansijska sredstva za izvođenje radova ostaju nepromenjena. Sa dobavljačem će biti zaključen aneks ugovora u skladu sa odredbama ove odluke - stoji u Odluci o izmeni ugovora o javnoj nabavci, koju je 23. oktobra potpisala v.d. direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Dušica Anđelković.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Stručni nadzor je konstatovao da se radovi na otklanjanju primedbi na Trgu republike privode kraju i da će biti završeni u ugovorenom roku, ali smatra da je neophodno produžiti rok zbog dugotrajne procedure oko ugovaranja nepredviđenih radova i viškova radova. Predlažemo da se ugovoreni rok završetka svih radova produži za 90 dana, saglasno zahtevu izvođača - stoji, između ostalog u obrazloženju ove odluke.

U svom zahtevu za produžetak roka koji je podnet 27. septembra ove godine, firma Strabag je navela nekoliko razloga koji su uticali na usporavanje radova poput "obustave radova zbog arheoloških iskopavanja Stambol kapije, izmena u projektu instalacija koje su morale da se izmeste iz arheološkog nalazišta, viškova radova za koje je pokrenuta procedura ugovoranja i nepredviđenih radova za koje još nije sprovedena procedura ugovaranja".

Sve u svemu, rok je zvanično produžen, ali su svi radovi praktično gotovi i Trg republike će, prema najava, biti potpuno otvoren i funkcionalan od petka 1. novembra.

Ovim povodom oglasila se i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Odluka o izmeni ugovora za izvođenje radova na uređenju Trga republike nije doneta zbog novih radova na terenu, već je doneta iz proceduralnih razloga. Svi radovi na uređenju Trga republike su završeni, ali je zbog dugotrajnih procedura potrebno dodatno vreme za izradu neophodne dokumentacije u vezi sa ugovorom, te je doneta odluka da se ugovoreni rok produži za 90 dana - rekli su za Blic iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;