INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Raspisan tender za saobraćajnice oko kompleksa autobuske stanice u Bloku 42

11.10.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas (11.10.2019) gostujući na Studiju B da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila javni poziv za podnošenje ponuda za izgradnju saobraćajnica oko Bloka 42 kojima će se obezbediti pristup novoj autobuskoj stanici na Novom Beogradu.

– Procenjena bruto vrednost radova je 366 miliona dinara i obuhvatiće rekonstrukciju i izgradnju kolovoza i prateće infrastrukture u tri ulice – Marka Hristića, Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, a ukupna površina javnog prostora koji će biti uređen je oko 2,6 hektara – rekao je Vesić i dodao da je to deo obaveze Grada Beograda budući da je preduzeće BAS uveliko počelo da gradi zgradu nove autobuske stanice i stanični plato.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema Vesićevim rečima, Ulica Jurija Gagarina se rekonstruiše od izlazne rampe Mosta na Adi prema blokovima, približne dužine od 600 metara.

– Na ovom delu biće izgrađene četiri saobraćajne trake, od kojih će se na tri, kao i do sada, odvijati saobraćaj ka blokovima, dok će krajnja desna traka biti namenjena za javni prevoz i vozila koja skreću desno u Antifašističke borbe i Marka Hristića. Leva strana profila Ulice Jurija Gagarina, posmatrano u smeru ka Mostu na Adi, zadržava se u postojećem stanju – objasnio je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će Ulica antifašističke borbe biti rekonstruisana u delu od raskrsnice sa Jurija Gagarina do prilaza sadržajima nove autobuske stanice, približne dužine od 160 metara.

Poručio je da se osim potpuno nove kolovozne konstrukcije na proširenjima saobraćajnica, predviđa i zamena kompletnog završnog sloja asfalta celom širinom kolovoza, a nove kolovozne konstrukcije predviđene su za teško saobraćajno opterećenje.

– Biciklističke staze su predviđene između dve raskrsnice u Ulici Jurija Gagarina, kao i u ulicama Antifašističke borbe i Marka Hristića. Na planiranim trasama podzemnih instalacija biće izgrađeno i rekonstruisano 1.150 metara vodovoda, 1.430 metara fekalne i atmosferske kanalizacije i postavljeno više od 50 stubova javne rasvete. U okviru ozelenjavanja biće posađeno novih 35 stabala, neka postojeća stabla će biti izmeštena na novu poziciju, tako da će po završetku radova u sve tri ulice biti ukupno oko 150 stabala različitog drveća, 1.250 kvadratnih metara travnjaka i oko 7.000 komada zimzelenog šiblja i sezonskog cveća – precizirao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će do kraja naredne godine ovaj deo Novog Beograda potpuno promeniti izgled.

– Osim nove autobuske stanice, novog staničnog platoa, uređenja železničkog stajališta Novi Beograd i proširenih saobraćajnica, selimo „buvljak”, a na njegovom mestu će se graditi stambeno-poslovni kompleks, dok je sa druge strane Bulevar Milutina Milankovića postao veliko gradilište. Ovaj deo grada, uz Savski amfitetatar, na najbolji način pokazuje kako se Beograd menja i razvija – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;