INFONET-468X60-BANNER

Detalji trase auto-puta Beograd-Sarajevo

07.10.2019. | RTS

U utorak (08.10.2019) će svečano biti označen početak izgradnje auto-puta Beograd–Sarajevo. Svečanosti će prisustvovati predsednici Srbije i Turske. U izgradnju auto-puta biće uloženo 250 miliona evra. Radovi na izgradnji auto-puta počinju deset meseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju.

Budući auto-put gradiće se u dva pravca: Bijeljina–Sremska Rača (granica sa BiH)–Kuzmin i Požega–Kotroman (granica sa BiH).

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vrednost potpisanog ugovora je 250 miliona evra i obuhvata pripremu planske, projektne i tehničke dokumentacije i izvođenje radova na deonici Sremska Rača–Kuzmin - ukupno 225 miliona evra – i pripremu projektne i tehničke dokumentacije za deonicu Požega–Kotroman, 25 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz zajma turske Eksim banke i budžeta Republike Srbije.

Predviđena dužina deonice auto-puta Bijeljina–Sremska Rača–Kuzmin iznosi oko 18 kilometara.

Ugovorom predviđeno je da Tašjapi izradi kompletnu plansku i tehničku dokumentaciju i to planove detaljne regulacije, studiju opravdanosti sa idejnim projektom, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje, kao i samo izvođenje radova na izgradnji.

Budući auto-put će imati dve vozne i jednu zaustavnu traku u oba smera, a dozvoljena brzina će biti 130 kilometara na čas.

Deonica auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače projektuje se kao deo budućeg auto-putnog pravca prema Bijeljini. Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselja Kuzmin i Bosut, sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde će biti izgrađen i most u dužini od oko 1,3 kilometara. Pored mosta, predviđena je i izgradnja graničnog prelaza.

Druga deonica, Požega–Užice–Kotroman, sa Koridorom 11 se povezuje u Požegi, a preko budućeg Moravskog koridora povezaće se u Pojatama sa Koridorom 10.

Za ovu deonicu potrebno je izraditi preostalu tehničku dokumentaciju, što je obuhvaćeno ugovorom sa turskom kompanijom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;