INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se najduža biciklistička staza u Srbiji

30.09.2019. | Dnevnik

Izgradnja biciklističke staze Novi Sad - Beograd duž državnog puta 100 trebalo bi da počne naredne godine. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković naveo je da je ovo najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mislim da će već u februaru ili martu moći da se raspiše tender za gradnju i da počne izvođenje građevinskih radova.

To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa wi-fi stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne vrste senzora i mislim da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno dovesti do povećanja njihove bezbednosti, naglasio je Đoković.

Po njegovim rečima, izgradnja biciklističke staze nalazi se u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu, jer će izgradnju finansirati država.

- Čekamo da republička skupština usvoji budžet, ali mi idemo u korak s tim kao Pokrajina. Urađeno je 90 odsto projektno-tehničke dokumentacije zajedno sa Zavodom za urbanizam Vojvodine, radi se i plan područja posebne namene, tako da ćemo biti spremni kada Republika krene u gradnju - kaže Ivan Đoković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;