INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se najduža biciklistička staza u Srbiji

30.09.2019. | Dnevnik

Izgradnja biciklističke staze Novi Sad - Beograd duž državnog puta 100 trebalo bi da počne naredne godine. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković naveo je da je ovo najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mislim da će već u februaru ili martu moći da se raspiše tender za gradnju i da počne izvođenje građevinskih radova.

To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa wi-fi stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne vrste senzora i mislim da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno dovesti do povećanja njihove bezbednosti, naglasio je Đoković.

Po njegovim rečima, izgradnja biciklističke staze nalazi se u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu, jer će izgradnju finansirati država.

- Čekamo da republička skupština usvoji budžet, ali mi idemo u korak s tim kao Pokrajina. Urađeno je 90 odsto projektno-tehničke dokumentacije zajedno sa Zavodom za urbanizam Vojvodine, radi se i plan područja posebne namene, tako da ćemo biti spremni kada Republika krene u gradnju - kaže Ivan Đoković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;