INFONET-468X60-BANNER

Stambeno-poslovni kompleks površine 90.000m² u planu na Novom Beogradu

29.08.2019. | eKapija

Na uglu novobeogradskih ulica Omladinskih brigada i Đorđa Stanojevića u planu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa. Naime, firma Aleksandar group iz Novog Sada investitor je komleksa površine 90.000m². Nosilac izrade urbanističkog projekta je Potka d.o.o. iz Beograda, dok je za idejno rešenje zadužena kompanija Lotus arhitekti iz Zagreba. Prema informacijama iz projekta, plan je da se objekti grade u dve faze.

- Kompleks je isprojektovan u duhu savremene arhitekture karakteristične za stambeno poslovnu namenu objekata, kao i ambijenta Novog Beograda, koji se u ovom delu razvija - navedeno je u urbanističkom projektu.

U prvoj fazi projekta planirano je da se izgradi 230 stanova i 9.563m² poslovnog prostora. Idejnim rešenjem se u Fazi II ostvaruju 42 stana i 16.857m² poslovnih prostora, te je minimalan potreban broj parking mesta 327.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako piše u projektu, konstruktivni sistem objekata je skeletni, armirano-betonski, konstrukcija koja će se raditi na licu mesta. Seizmička jezgra su liftovski i stepenišni AB zidovi. Međuspratne konstrukcije su predviđene kao prednapregnute armirano betonske ploče.

Za materijalizaciju i završne obrade objekta najavljeno je korišćenje visokokvalitetnih materijala u skladu sa planiranim sadržajima objekta i principima energetske efikasnosti.

- Za fasadu svih poslovnih delova objekata se koristi sistem "zid zavese". Fasade stambeno-poslovnih lamela će biti materijalizovane tako da čine skladnu celinu, a predviđeni su savremni materijali sa završnom obradom: termoizolaciono staklo i malterisane površine kao i mestimično ventilisane fasadne površine u zavisnosti od konačne razrade fasade. Precizan odabir fasadnih materijala biće tačno definisan razradom projekta. Кrov objekta je projektovan kao ravan-neprohodan.

Planirano je dekorativno popločavanje, kao kombinacija kamenih i betonskih obloga, asfaltirane površine na saobraćajnicama i travnate površine sa različitim vrstama vegetacije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;