INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kontrolisan ulazak vozila u pešačku zonu uz pomoć sistema potapajućih stubića

28.08.2019. | S. B. Milošević | Novosti

Grad Beograd će od subote, 31. avgusta, implementirati prvu fazu sistema kontrolisanog pristupa vozila pešačkim zonama na teritoriji grada.

Prva faza sistema kontrolisanog pristupa vozila pešačkoj zoni obuhvatiće sledeće mikrolokacije: Trg republike - Francuska, Trg republike - Kolarčeva, Pop Lukina - Topličin venac, Topličin venac - Čubrina, Obilićev venac - Carice Milice, Vuka Karadžića - Studentski trg, Kralja Petra - Gračanička.

To znači da će tim pravcima ubuduće da se kreću žitelji ovog dela prestonice, Hitna pomoć, policija, vatrogasci i dostava vozila.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kontrolisan ulazak u pešačku zonu biće na Trgu republike, iz Kolarčeve, Vuka Karadžića i na Topličinom vencu. Na 10 tačaka postavljeni su mehanički stubići, a na sedam automatski stubići koji se aktiviraju pomoću "tag nalepnica". Njih će korisnici, koji imaju rešenje o pristupu zoni Sekretarijata za saobraćaj, moći da podignu u JKP "Parking servis".

Novi sistem funkcionisaće pomoću senzora koji će biti postavljeni na potapajućim stubovima. Oni će se spuštati posle prepoznavanja registarske oznake vlasnika automobila, čije je prebivalište prijavljeno u delu pešače zone. Automobili čije su tablice isprljane, moći će da uđu bez problema. Ako ih senzor ne prepozna, kucanjem registarske oznake na automatu stubići će se spuštati.

Osim vozila stanara, ovuda će moći da prolaze kola Hitne pomoći, MUP i Vatrogasne službe, kao i vozila javnih komunalnih preduzeća koja su teška do 3,5 tona zarad obavljanja hitnih intervencija i komunalnog održavanja. U centar mogu ući i pogrebna kola, kamioni za snabdevanje, utovar i istovar novca, za selidbe u pešačkoj zoni, čija masa takođe ne prelazi 3,5 tona.

Van vremena predviđenog za snabdevanje, moguće je dostaviti robu sa posebno obeleženih parking mesta za tu namenu, koja se nalaze na obodu pešačke zone, uz naplatu JKP "Parking servisa" Beograd.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;