INFONET-468X60-BANNER

Trasirana kompletna deonica obilaznice oko Zrenjanina

22.08.2019. | B. Grujić | Novosti

Nasipanjem više desetina tona peska kao podloge budućeg puta, trasirana je kompletna deonica obilaznice oko Zrenjanina, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa novim mostom preko Begeja, čije konture se naziru, a koji je jedna od najvažnijih strateških tački kompletne izgradnje i treće faze izgradnje obilaznice, čija vrednost je 350 miliona dinara, koje finansira Vlada Srbije.

Na gradilištu mosta u toku je ugradnja potpornih zidova i armiranje nosećeg stuba na levoj obali Begeja, kao i izrada šest betonskih greda - nosača kolovozne konstrukcije, koje će premostiti reku, a istovremeno mašine su koncentrisane na lokaciji buduće kružne raskrsnice, gde se ukrštaju Prvomajska ulica i obilaznica.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Intenzivni radovi deo su treće faze gradnje obilaznice, saobraćajnice od lokalnog puta Zrenjanin - Mihajlovo do magistralnog državnog puta I-b reda Zrenjanin - Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja. Radove izvodi preduzeće Bauwesen d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća Energoprojekt - niskogradnja, a investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Aktivnosti na eksproprijaciji zemljišta na poslednjoj deonici trase, četvrtoj fazi obilaznice, od Temišvarskog druma do industrijske zone "Jugoistok" takođe su u toku i ovom fazom predviđena je takođe gradnja 3,7 kilometara puta, sa kružnom raskrsnicom na Lazarevačkom drumu, nadvožnjakom preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propustom preko Aleksandrovačkog kanala. Grad Zrenjanin će finansirati otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, a Vlada Srbije gradnju puta, čija je procenjena vrednost oko 450 miliona dinara.

Kada bude u potpunosti završena, a to se očekuje naredne godine, obilaznica će biti ukupne dužine 14,5 kilometara i spajaće novosadski i beogradski put i ukrštati se van grada sa svim ostalim državnim putevima, ka Kikindi, Srpskoj Crnji i Vršcu, i lokalnim ka Elemiru i Mihajlovu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;