SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Šapcu lepše i bezbednije raskrsnice

06.08.2019. | Beta

Raskrsnica u centru Šapca, već ima novi sjaj iako je ostalo još nekoliko dana do kraja radova. Čitava površina je popločana i izdignuta u nivo ivičnjaka, postavljene su rampe, taktilne ploče, ostavljen prostor za zelenilo i udoban prolaz pešaka i biciklista.

Arhitekta Javnog preduzeća Infrastruktura Bojan Alimpić istakao je da je bezbednost svoh učesnika u saobraćaju bila prioritet ove rekonstrukcije.

- Raskrsnica je rekonstruisana tako da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a najviše pešaka i biciklista. Usporen je saobraćaj motornih vozila. Postavljene su rampe na početku raskrsnice i ukinuto nebezbedno parkiranje na samoj raskrsnici. Biće obezbedjena i stubićima. Raskrsnica je uređena tako da omogućava bolju preglednost i da bude jasna, pregledna i definisana potpuno. Omogućiće i udobnije korišćenje osobama sa invaliditetom, postoje i taktilne ploče. Ostavili smo prostora gde god smo mogli da se posadi i drveće - objašnjava arhitekta Alimpić.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da raskrsnica pokazuje kako bi mogla da izgleda čitava Karađorđeva ulica.

- Karađorđeva je jedna od najvažnijih ulica u gradu. Mi smo uređenjem ove raskrsnice pokazali kako bi mogla da izgleda. Ona nije dobila svoj pun izgled zbog jednostavnog razloga - nismo uspeli da rešimo problem parkiranja u Karađorđevoj ulici - rekao je gradonačelnik i objasnio da je razlog bio nerešeni imovinosko-pravni odnosi na parceli na kojoj je bio planiran parking. On je najavio da će u Karađorđevoj biti vraćeno parkiranje pod uglom od 90 stepeni, kako je i ranije bilo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;