INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Šapcu lepše i bezbednije raskrsnice

06.08.2019. | Beta

Raskrsnica u centru Šapca, već ima novi sjaj iako je ostalo još nekoliko dana do kraja radova. Čitava površina je popločana i izdignuta u nivo ivičnjaka, postavljene su rampe, taktilne ploče, ostavljen prostor za zelenilo i udoban prolaz pešaka i biciklista.

Arhitekta Javnog preduzeća Infrastruktura Bojan Alimpić istakao je da je bezbednost svoh učesnika u saobraćaju bila prioritet ove rekonstrukcije.

- Raskrsnica je rekonstruisana tako da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a najviše pešaka i biciklista. Usporen je saobraćaj motornih vozila. Postavljene su rampe na početku raskrsnice i ukinuto nebezbedno parkiranje na samoj raskrsnici. Biće obezbedjena i stubićima. Raskrsnica je uređena tako da omogućava bolju preglednost i da bude jasna, pregledna i definisana potpuno. Omogućiće i udobnije korišćenje osobama sa invaliditetom, postoje i taktilne ploče. Ostavili smo prostora gde god smo mogli da se posadi i drveće - objašnjava arhitekta Alimpić.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da raskrsnica pokazuje kako bi mogla da izgleda čitava Karađorđeva ulica.

- Karađorđeva je jedna od najvažnijih ulica u gradu. Mi smo uređenjem ove raskrsnice pokazali kako bi mogla da izgleda. Ona nije dobila svoj pun izgled zbog jednostavnog razloga - nismo uspeli da rešimo problem parkiranja u Karađorđevoj ulici - rekao je gradonačelnik i objasnio da je razlog bio nerešeni imovinosko-pravni odnosi na parceli na kojoj je bio planiran parking. On je najavio da će u Karađorđevoj biti vraćeno parkiranje pod uglom od 90 stepeni, kako je i ranije bilo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;