INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uredba o nadzoru radova na deonici Pojate-Preljina

05.08.2019. | Tanjug

Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici Uredbu o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera i stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor). Ovom Uredbom bliže se uređuju kriterijumi i način izbora strateškog partnera i stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora na deonici Pojate-Preljina.

Poslovni kriterijumi predviđaju, između ostalog, izjavu poslodavca o broju izgrađenih kilometara auto-puteva u Jugoistočnoj Evropi u poslednjih 15 godina. U slučaju da je podnosilac prijave konzorcijum (Consortium ili Joint Venture), iskustvo će se računati zbirno. Podnosilac prijave sa najvišom vrednosti (u kilometrima) biće ocenjen sa 15 poena, ostali će biti ocenjeni proporcionalno u odnosu na najvišu podnetu vrednost.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izbor strateškog partnera sprovodi Radna grupa Vlade javnim prikupljanjem ponuda za izbor strateškog partnera i otvara prijave, pregleda dostavljenu dokumentaciju, boduje kriterijume i predlaže Vladi da izvrši izbor strateškog partnera.

U slučaju da izabrani strateški partner ne zaključi ugovor o strateškom partnerstvu, smatraće se da je odustao od prijave i učestvovanja u postupku.

Radna grupa po sprovedenim pregovorima sa izabranim strateškim partnerom dostavlja izveštaj Vladi sa predlogom da se ugovor sa izabranim strateškim partnerom zaključi ili da Vlada donese drugu odluku o daljem postupku u zavisnosti od rezultata pregovora.

Vlada, kao finansijer, investitor i izabrani strateški partner zaključuju ugovor o projektovanju, odnosno pružanju usluga i izvođenju radova na izgradnji Moravskog koridora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;