BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Do vrha Golije i automobilom

01.08.2019. | Glas zapadne Srbije

Zbog nepostojanja puta do nekih delova opštine Ivanjica preko najlepših delova planine Golije do sada se moglo prići samo iz pravca Novog Pazara ili Raške, ali od avgusta ove godine sve će biti drugačije, jer putari probijaju poslednje deonice tako da će vrh Golije biti prohodan za saobraćaj.

Sa visova prelepe planine odzvanja zvuk mašina koje probijaju poslednje deonice besputa ka njenom vrhu, do koje će uskoro stići moderna saobraćajnica, za koji kažu da će biti bolja čak i od Ibarske magistrale.

Na izgradnji ove saobraćajne deonice u dužini od 16 kilometara i širine šest metara rade Putevi Ivanjica i Putevi Novi Pazar.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Direktor preduzeća Putevi Ivanjica Stojan Rangelov istakao je da na ivanjičkoj strani najveći obim radova je na delu od Golijske reke do Prekoga brda.

- Na delu od Golijske reke do Prekoga brda u toku su zemljani radovi. Do sada imamo oko pet hiljada kubika iskopa i ojačanje posteljice. Asfalt bi u krajnjem slučaju trebalo da krene krajem avgusta, dok se najveće količine radova vezano za asfalt očekuju u septembru i početkom oktobra. Radovi za sada teku po planu i nadamo se da ćemo u oktobru završiti deonicu koja je i planirana da se uradi - izjavio je Rangelov.

Ibro Skrijelj direktor preduzeća Putevi Novi Pazar kaže da se zemljani putevi na njihovom delu privode kraju.

- Sa naše strane mi radimo nekih osam kilometara puta, uskoro bi trebali da počnemo sa završnim radovima za gornji sloj i drenažu. Malo kasnimo sa radovima zbog lošeg vremenskog perioda koji smo imali od aprila pa skoro do jula meseca, što nas je dosta sputalo u napredovanju, ali se nadamo da ćemo završiti sve u roku - naveo je Skrijelj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;