Do vrha Golije i automobilom

01.08.2019. | Glas zapadne Srbije

Zbog nepostojanja puta do nekih delova opštine Ivanjica preko najlepših delova planine Golije do sada se moglo prići samo iz pravca Novog Pazara ili Raške, ali od avgusta ove godine sve će biti drugačije, jer putari probijaju poslednje deonice tako da će vrh Golije biti prohodan za saobraćaj.

Sa visova prelepe planine odzvanja zvuk mašina koje probijaju poslednje deonice besputa ka njenom vrhu, do koje će uskoro stići moderna saobraćajnica, za koji kažu da će biti bolja čak i od Ibarske magistrale.

Na izgradnji ove saobraćajne deonice u dužini od 16 kilometara i širine šest metara rade Putevi Ivanjica i Putevi Novi Pazar.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Direktor preduzeća Putevi Ivanjica Stojan Rangelov istakao je da na ivanjičkoj strani najveći obim radova je na delu od Golijske reke do Prekoga brda.

- Na delu od Golijske reke do Prekoga brda u toku su zemljani radovi. Do sada imamo oko pet hiljada kubika iskopa i ojačanje posteljice. Asfalt bi u krajnjem slučaju trebalo da krene krajem avgusta, dok se najveće količine radova vezano za asfalt očekuju u septembru i početkom oktobra. Radovi za sada teku po planu i nadamo se da ćemo u oktobru završiti deonicu koja je i planirana da se uradi - izjavio je Rangelov.

Ibro Skrijelj direktor preduzeća Putevi Novi Pazar kaže da se zemljani putevi na njihovom delu privode kraju.

- Sa naše strane mi radimo nekih osam kilometara puta, uskoro bi trebali da počnemo sa završnim radovima za gornji sloj i drenažu. Malo kasnimo sa radovima zbog lošeg vremenskog perioda koji smo imali od aprila pa skoro do jula meseca, što nas je dosta sputalo u napredovanju, ali se nadamo da ćemo završiti sve u roku - naveo je Skrijelj.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije