Počinje izgradnja 548 stanova za bezbednjake u Novom Sadu

01.08.2019. | 021.rs

Gradnja 548 stanova za snage bezbednosti na Novom naselju u Novom Sadu počeće sledeće nedelje. Kako se navodi u izveštaju o realizaciji projekta izgradnje stanova za bezbednjake, koji je juče (31.07.2019) razmatran na sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, a učestvovala ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, radovi mogu da počnu budući da su sprovedene javne nabavke za izvođača radova i stručni nadzor i da je Ministarstvo građevinarstva izdalo građevinske dozvole za ove radove.

- Izgradnja stanova za snage bezbednosti projekat je koji se veoma efikasno realizuje, počev od svega što je urađeno na pripremi lokacija i tehničke dokumentacije, do izdavanja građevinskih dozvola i otpočinjanja radova. Od februara ove godine krenula je izgradnja oko 800 stanova u četiri grada, a Novi Sad je sledeći grad u kojem počinjemo radove - kaže Mihajlović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izgradnja tri zgrade sa po tri lamele i ukupno 548 stanova za bezbednjake na Novom naselju koštaće 2.264.466,94 dinara bez PDV-a i trajaće najmanje 480 kaledarskih dana. Posao je pripao firmama Best izgradnja iz Novog Sada i Set iz Šapca na tenderu koji je sprovelo preduzeće SPV Dunav. Ovu firmu je Vlada Srbije formirala u novembru prošle godine sa ciljem izgradnje zgrada za bezbednjake u vojvođanskoj prestonici, a njime direktno upravlja Građevinska direkcija Srbije.

Izgradnja će se finanasirati preko kredita od 2,4 milijarde dinara, koji će biti obezbeđen direktnim pregovorima sa bankama mimo postupka javne nabavke.
 
Takođe, pre ali i tokom gradnje biće urađena pirotehnička kontrola zemljišta, budući da je prostor duže od jednog veka služilo prvo za aerodrom, a potom se na njemu nalazila kasarna „Jugovićevo". Ovaj prostor je bombardovan tokom Drugog svetskog rata i 1999. godine, a u proteklih 20 godina su prilikom gradnje stambenih objekata ovde pronalažene avio-bombe.

Zgrade će biti visine do šest spratova sa potkrovljem i po tri lamele. U ponudi će biti od jednoiposobnih stanova površine 36,48 kvadrata do troiposobnih od 79,97 kvadrata. Planira se i veliki broj parking mesta, kao i dečija igrališta i zelene površine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...