INFONET-468X60-BANNER

Petlja koridora ne može da se pomera

12.07.2019. | S. B. | Novosti

Trasa budućeg Moravskog koridora nije obradovala baš sve građane kraj kojih će proći. Deo žitelja Vrnjačke Banje nije zadovoljan jer će ucrtani put proći kroz njihova dvorišta. U Ministarstvu saobraćaja odgovaraju da ne mogu da odustanu od predloženog rešenja. Ovaj deo pripada 53 kilometra dugoj deonici od Kruševca do Adrana. Za nju još nije gotov idejni projekat. Paralelno se rade izmene Prostornog plana i studija opravdanosti sa idejnim projektom.

- Peticiju građana Vrnjačke Banje smo razmotrili, ali nakon sagledavanja ovog problema od strane svih nadležnih institucija sa stručnog i tehničkog stanovišta, sada nije moguće menjati usvojeno rešenje trase auto-puta. To povlači za sobom mnogo drugih izmena, kako plana, tako i projekata koji se uskoro završavaju - objašnjavaju u Ministarstvu saobraćaja. - Lokacija denivelisane raskrsnice „Vrnjačka Banja" je ostala nepromenjena i ona se ne bi smela menjati, jer je njen položaj utvrđen tokom niza sastanaka i konsultacija koji su vođeni sa Koridorima Srbije, Putevima Srbije i lokalnom samoupravom. Tokom ovih sastanaka, razmatrano je više tehničkih rešenja, ali je odabrano rešenje usvojeno kao najbolje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Istina je da će žitelji nezadovoljni trenutnim rešenjem imati još prilike da se žale - tokom javne rasprave o izmenama prostornog plana.

- Uskoro će Nacrt izmene prostornog plana infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, Pojate-Preljina, biti izložen na javnom uvidu u svim opštinama - dodaju u Ministarstvu saobraćaja. - Tada će stanovnici opštine Vrnjačka Banja moći da vide konačno rešenje denivelisanog ukrštaja i njegove veze na postojeći put Kruševac-Kraljevo. Prilikom javnog uvida građani mogu da daju primedbe i traže dodatna razjašnjenja od obrađivača plana. Nakon toga će stručna komisija za planove utvrditi koje se primedbe mogu, a koje ne mogu usvojiti i implementirati u planski dokument.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;