INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela priprema projekta za brzu saobraćajnicu od Paraćina do Zaječara

10.07.2019. | Tanjug

Počela je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara, izjavila je juče (09.07.2019) u Zaječaru potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin-Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja - rekla je Mihajlović posle razgovora sa načelnikom Zaječarskog okruga Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Ona je navela da se za sada procenjuje da će u izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara biti uloženo između 450 i 600 mil EUR. Dodala je i to da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu biti uloženo u projekte najmanje 2,5 mlrd EUR.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ministarka je podsetila da je na sastanku dogovoreno da država dodatno uloži u putnu infrastrukturu tog okruga, pored redovnih sredstava, oko 2,7 milijarde dinara i da će novac dobiti ne samo Zaječar, već i Sokobanja, Boljevac, Knjaževac i druge opštine.

Dosta novca biće uloženo i u železničku infrastrukturu, dodala je, te navela da se već sada rade dve deonice pruge Niš - Zaječar u vrednosti oko 11 milijardi dinara.

Na sastanku je bilo reči i o uređenju putne infrastrukture unutar industrijske zone, kao i ulicama koje će se raditi ove i naredne godine.

- Najveći zamajac u Zaječaru po pitanju realizacije projekata će biti 2020. godine i sada smo se dogovorili ko će šta da radi - navela je ministarka.

Mihajlović je rekla da će do sledećeg leta biti završena rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar i da će u okviru nje biti sređeno 90 pružnih prelaza. Dodala je da će u okviru tog projekta biti obnovljena i železnička stanica u Zaječaru. Takođe, pomenula je da će u Sokobanji biti rešeno pitanje restrikcija vode, kao i da će bi ti rekonstruisane pojedine ulice i urađena petlja najverovatnije sledeće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;