INFONET-468X60-BANNER

Počela priprema projekta za brzu saobraćajnicu od Paraćina do Zaječara

10.07.2019. | Tanjug

Počela je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara, izjavila je juče (09.07.2019) u Zaječaru potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin-Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja - rekla je Mihajlović posle razgovora sa načelnikom Zaječarskog okruga Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Ona je navela da se za sada procenjuje da će u izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara biti uloženo između 450 i 600 mil EUR. Dodala je i to da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu biti uloženo u projekte najmanje 2,5 mlrd EUR.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ministarka je podsetila da je na sastanku dogovoreno da država dodatno uloži u putnu infrastrukturu tog okruga, pored redovnih sredstava, oko 2,7 milijarde dinara i da će novac dobiti ne samo Zaječar, već i Sokobanja, Boljevac, Knjaževac i druge opštine.

Dosta novca biće uloženo i u železničku infrastrukturu, dodala je, te navela da se već sada rade dve deonice pruge Niš - Zaječar u vrednosti oko 11 milijardi dinara.

Na sastanku je bilo reči i o uređenju putne infrastrukture unutar industrijske zone, kao i ulicama koje će se raditi ove i naredne godine.

- Najveći zamajac u Zaječaru po pitanju realizacije projekata će biti 2020. godine i sada smo se dogovorili ko će šta da radi - navela je ministarka.

Mihajlović je rekla da će do sledećeg leta biti završena rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar i da će u okviru nje biti sređeno 90 pružnih prelaza. Dodala je da će u okviru tog projekta biti obnovljena i železnička stanica u Zaječaru. Takođe, pomenula je da će u Sokobanji biti rešeno pitanje restrikcija vode, kao i da će bi ti rekonstruisane pojedine ulice i urađena petlja najverovatnije sledeće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;