INFONET-468X60-BANNER

Najavljena rekonstrukcija pasarele između Banovog i Julinog brda

26.06.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas (26.06.2019) poslovni kompleks „Pasarela” na Banovom brdu i tom prilikom najavio rekonstrukciju pešačkog mosta između Banovog i Julinog brda, kao i izgradnju stambeno-poslovnog centra.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pasarela povezuje Banovo i Julino brdo i uprkos činjenici da je zapuštena, veoma je važna za stanovnike ovog kraja jer povezuje gotovo 100.000 ljudi sa Banovog brda, Julinog brda i Žarkova. Kompleks oko pasarele počela je da gradi kompanija Stankom, koja je u stečaju i koja je radove započela pre 20 godina. Kompleks nikada nije završen. Međutim, postignut je dogovor da stečajni upravnik pokrene izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, kako bi se od tih sredstava, pre svega, namirili poverioci, izjavio je Vesić. Prema njegovim rečima, Grad Beograd i građani će na taj način dobiti uređen kompleks oko pasarele koja povezuje dva naselja.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić podsetio je da je ovo bitna lokacija za građane Čukarice jer povezuje Julino brdo sa okretnicom autobusa i tramvaja na Banovom brdu. I dodao da bi ukoliko sve bude teklo po planu, radovi mogli da počnu u avgustu.

Stečajna upravnica Stankoma Andrijana Živanović rekla je da je gradnja u stečaju prilično neuobičajeno rešenje, ali, kako je navela, ukoliko postoji volja svih strana, postoji i rešenje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;