INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi od 5. jula

27.05.2019. | Beoinfo

Tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je juče (27.05.2019) zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane – kazao je Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je pojasnio da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

– Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, tako da ćemo 5. jula imati uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje –  istakao je Vesić.

Kako je naveo tako će građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovici, a i prema staroj železničkoj stanici.

– To je velika stvar za Beograd, to je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;