Završen asfalt u Grdeličkoj klisuri

02.04.2019. | Tanjug

Kompanija Koridori Srbije završila je sve asfalterske radove na auto-putu kroz Grdeličku klisuru a do kraja aprila se može očekivati završetak svih radova na ovoj zahtevnoj trasi auto-puta, izjavio je direktor sektora za izgradnju Koridora Aleksandar Senić. Dodao je i da ostaje da se završi galerija na kosini 2 i opremanje tunela i da će s tim trasa novog auto-puta biti spremna za puštanje u saobraćaj.

Rekao je da je auto-put kroz Grdeličku klisuru možda najzahtevniji građevinski poduhvat u ovom veku u Srbiji, podsetivši da je ona duga 26,3 kilometara, sa 33 mostovske konstrukcije, devet velikih potpornih konstrukcija i na desetine malih, a obuhvata i regulaciju reke u dužini većoj od četiri kilometra.

Na ovom auto-putu su petlje Predejane i Vladičin han, i dva velika tunela, od kojih je Manajle trenutno najduži u Srbiji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na jučerašnjem (01.04.2019) razgovoru sa izvođačima, Senić je dobio informaciju da će od 20. aprila galerija biti spremna za puštanje u saobraćaj. Osim galerije, biće urađeno i elektro-mašinsko opremanje tunela, a obećanje izvođača radova je da će celokupno opremanje tunela biti završeno do kraja aprila.

Nakon završenih svih radova na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru, biće potrebno da se testira oprema, i ona će biti spremna za saobraćaj.

Inženjer Danijel Maljenović iz kompanije Trace, koja radi trasu dugu pet kilometara od tunela Predejane do Caričine doline, rekao je da je asfaltiranje završeno poslednjeg dana marta i da se rade završni radovi na saniranju kosine i potpornog zida M2.

On je dodao da trenutno radi na završnim radovima, obeležavanju horizontalne signalizacije i postavljanju elastoodbojne ograde, tako da se sredinom meseca očekuje da će radovi biti završeni, i da će do kraja meseca trasa biti predata investitoru.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...