Pucaju zidovi na Kalvariji

11.03.2019. | S. Vidačković | Novosti

Katastrofa na zemunskoj Kalvariji. Ni pet meseci pošto su zgrade u ulicama Milana Uzelca i Marije Bursać počele da tonu i da ugrožavaju stanare, nadležni nisu pronašli način za sanaciju ovog problema. Zidovi svakodnevno pucaju, petospratnice se odvajaju jedna od druge, a stanari sa strahom dočekuju svaki naredni dan. Obraćali su se nadležnim komunalnim službama, slali mejlove Opštini Zemun i Gradu, ali rešenja još nema. Niko nije tačno izmerio koliko su zgrade potonule.

Iz Opštine su rekli da je potrebno formirati tim koji će uraditi projekat sanacije ovih objekata. Takođe, navodno, postoji mogućnost da ugroženi odu u neki privremeni smeštaj.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Želimo da se ovaj problem što pre reši, a ukoliko bi nas iselili odavde, plašimo se da će se ceo proces odužiti i da ćemo dugo čekati - kažu očajni stanari sa poslednjeg sprata. - Pre dva dana došli su iz Opštine i uverili se koliko smo ugroženi. Svakog dana čujemo kako zidovi "krckaju", budi nas zvuk sličan lomljenju plastike. Krov se, takođe, pomerio, kada pada kiša voda nam ulazi i curi niz zidove.

U toku ove godine biće raspisan tender za izvođenje radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, kao i na saniranju atmosferskih voda cele Novogradske ulice u Zemunu, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za RTS.

On je istakao da, kada je reč o privatnim objektima, u toku celokupne sanacije u dogovoru sa građanima odlučiće se na koji način će se finansirati njihovo rušenje. Zgrade u ovoj ulici tonu zbog taloženja atmosferskih voda, a delimično i zbog neadekvatnog nadziđivanja.

 
Share |

Komentari: 1

inzenjer 27.03.2019 08.59.20

Na osnovu iskustva bojim se da sanacija ovih zgrada nije ekonomski opravdana a i nema smisla dok se ne ukloni uzrok, kontrolisano odvodjenje atmosferskih i upotrebljenih voda.Les je odlican kad je u suvom a kad se raskvasi ode kao kula od karata. U kakvom ce stanju biti predmetni objekti tesko je bilo kome da predvidi. Mislim da je jedino pametno iseliti ljude na bezbedno mesto, a kad se steknu uslovi zgrade porusiti i izgraditi nove uz prethodna detaljna Geotehnicka ispitivanja. Surovo ali jedino ispravno. Za ovakav slucaj nema kvalitetne sanacije jer je svakog sledeceg dana stanje iymenjeno odnosno gore, nazalost.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...