PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Dorćol dobija novi centar

18.02.2019. | Š. Marović | Novosti

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa „K-distrikt" u Bulevaru vojvode Bojovića na Dorćolu zvanično je počela postavljanjem krana i dolaskom građevinskih mašina. Investitori projekta na zemljištu bivše fabrike tekstila „Beko" su holandski Pinakl i srpska kompanija AGNS INVEST d.o.o. iz Novog Sada. Projekat, koji će biti građen u tri faze, vredan je skoro 200 miliona evra, a biće izgrađeno 115.000 nadzemnih kvadrata i dve podzemne garaže.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na placu budućeg ekskluzivnog naselja podno Kalemegdanske tvrđave reporteri Novosti zatekli su veliki broj radnika i građevinskih mašina. Kamioni su izvozili zemlju koja se iskopava za podzemne garaže, a na ulazu je prisutno obezbeđenje. Takođe je srušeno deset objekata koji su se nalazili na placu budućih višespratnica. Rok za završetak faze A, koja će imati pet lamela, jeste 5. maj 2020. godine. Dozvoljena spratnost objekata je dve podzemne etaže, prizemlje, šest spratova i potkrovlje. Prostor na donjem Dorćolu na kom je počelo zidanje ekskluzivnog kompleksa zauzima 120.000 kvadratnih metara.

Osim izgradnje stambenih kvadrata, glavna zgrada bivšeg industrijskog postrojenja „Beko" ostaće sačuvana i pretvorena u biznis-centar. Neimari su prisutni i na tom objektu, a trenutno se postavlja skela za izgradnju buduće fasade. Istovremeno, radi se na unutrašnjosti višespratnice. Objekat je od holandske firme Pinakl kupila ruska kompanija sa sedištem u Beogradu Marera properties, kako bi oronolu zgradu pretvorila u „Kalemegdan biznis centar". Objekat će imati sedam etaža i ponudiće kancelarijski prostor od 160 do 2.375 kvadratnih metara.

Kompletan projekat uređenja donjeg Dorćola predstavljen je 13. februara 2018. godine kao jedan od najekskluzivnijih u prestonici. Iako je prvobitno najavljeno da će radovi otpočeti sa prvim jesenjim danima, ipak je prošlo nekoliko meseci do uvođenja izvođača u posao. Tako će jedan od najlepših delova glavnog grada dobiti potpuno nov izgled, a kako se može videti na sajtu investitora, trećina stanova je već prodata.

Osimšto bi trebalo da izgrade poslovno-stambeni kompleks, investitori su u obavezi da urade predlog projekta parka i okruženja celog donjeg Dorćola. Očekuje se i sređivanje buduće promenade, pešačke zone koja će svojim šetalištem povezati Beogradsku tvrđavu sa Beton halom i Dunavom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;