PRIJAVA-468X60-BANNER

Projekat „K Distrikt” za novo ruho Dorćola

13.02.2018. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je juče (12.02.2018) predstavljanju projekta „K Distrikt” i tom prilikom poručio da će poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike „Beko” na Dorćolu u potpunosti promeniti fizionomiju tog dela grada. Događaju je prisustvovao glavni gradski urbanista Milutin Folić.

- Ovde će se nalaziti poslovno-stambeni kompleks koji će početi da se gradi već ove godine. U pitanju je investicija od skoro 200 miliona evra, a biće izgrađeno 115.000 nadzemnih kvadrata, plus dve podzemne garaže. Ovo je jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, tu su Sava, Dunav i Kalemegdan. Projekt, čijoj smo prezentaciji prisustvovali, u potpunosti će se uklopiti u istorijsko jezgro našeg grada - ocenio je gradonačelnik.

On je naglasio da u Beogradu pre samo nekoliko godina nije bilo investitora i investicija, ali da se sada, kada je to promenjeno, grad trudi da bude efikasan u izdavanju građevinskih dozvola.

- Beograd je prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara. Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da će Beograd dobiti novi izgled u ovom delu grada. Investitor privodi kraju posao oko projekta, očekuje izdavanje građevinske dozvole, pa bi krajem leta ili početkom jeseni gradnja mogla da počne. Radiće se u tri faze, a posebno mi je drago što će stara fabrička zgrada firme „Beko” biti sačuvana i postati hotel ili poslovna zgrada - zaključio je Mali.

Boris Podreka je projekat „K Distrikt” nazvao izuzetno harizmatičnim, jer je u pitanju stari deo grada koji obiluje kulturno-istorijskim spomenicima.

- Velika pažnja biće usmerena ka deci i prostoru u kojem se ona igraju, ali ništa manje važan neće biti ni bulevar koji će ići od Kalemegdana do Dunava - rekao je Podreka.

Predstavnik investitora - kompanije Pinakl iz Holandije Meno de Jong smatra da bi kompanija za koju radi trebalo da bude ponosna jer je dobila poverenje da razvija stari deo Beograda.

- Srećni smo što ćemo sarađivati sa arhitektom svetskog glasa kakav je Boris Podreka. Ovaj prostor na neki način predstavlja istoriju Beograda i Srbije, a ubeđeni smo da realizacijom ovog projekta činimo dobru stvar za čitavu zajednicu - rekao je Meno de Jong.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;