INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Divlja gradnja: Nije kažnjen za jednu, pa zida i drugu zgradu!

16.01.2019. | E. V. N. | Novosti

Kada je bahati investitor iz Zemuna prošle godine potpuno nelegalno sagradio zgradu od tri sprata u Ulici Živka Petrovića 24 i prošao nekažnjeno, verovatno je odlučio da u istom kraju napravi još jedan „divlji" objekat. Nepoznatom neimaru policija još nije ušla u trag, a u ovom delu Zemuna, gde su mahom kuće vojvođanskog tipa, zida se još jedna trospratnica.

Kako Novosti saznaju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, policiji je još u novembru naloženo da prekontroliše o kakvoj gradnji je reč u ovoj ulici.

- Tužilaštvo je u novembru poslalo zahtev policiji da proveri i istraži ko gradi objekat na katastarskoj parceli 13510/1, u Ulici Živka Petrovića iza broja 20 - kažu iz Trećeg osnovnog tužilaštva. - Do danas nismo dobili odgovor.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema rečima ogorčenih komšija, u pitanju je isti čovek koji, kako kažu, osim što gradi na divlje, kvari kompletnu urbanističku sliku ovog dela Zemuna.

- Taj isti čovek je prvo napravio i uselio trospratnicu - tvrde Zemunci iz ove ulice. - A sada u bašti broja 20 gradi još jedan stambeni objekat! Svaki dan ovuda prolaze majstori, mašine rade još od prošle godine, a niko ne dolazi da to zaustavi. Koliko znamo, ovde se prave kuće uz desnu ivicu parcele, prema vojvođanskom tipu gradnje, a ne ovolike zgrade. Ne samo da je „divlje" i da nema nikakvu dozvolu već je i ružno.

Iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva rekli su Novostima da je za objekat na broju 24 u toku predistražni postupak, i da policija po nalogu Tužilaštva utvrđuje identitet investitora. Iz Opštine Zemun nisu dobijeni odgovori na pitanja koja se tiču ovog slučaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;