IZOLACIJA-468X60-BANNER

Radovi u Grockoj gotovi do zime

30.10.2018. | J. D. | Novosti

Radovi na obnovi mosta i srušenog dela puta, koji vodi ka Smederevu preko Dubočajskog potoka, a koji je uništen u poplavama u julu ove godine, privode se kraju. Rekonstrukciju srušene mostovske konstrukcije i urušenog dela puta kod naselja Veliki Dubočaj u Grockoj obavlja JP Putevi Srbije. Oni su za ovu sanaciju izdvojili oko 19 miliona dinara.

- Ukoliko vremenske prilike budu pogodne, završetak predviđenih radova očekuje se za dvadesetak dana - objašnjavaju za Novosti nadležni iz ovog preduzeća.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Put je uništen u julu ove godine kada su bujični nanosi preko noći srušili most i odsekli jednu stranu puta od druge. Saobraćaj se od tada odvija preko pomoćnog puta koji je sagrađen za kretanje vozila dok se ne završe radovi na propustu. Da bi se problem rešio, opštinski čelnici su u julu počeli da rade na čišćenju kanala, kako bi se izbeglo ponovno zagušenje i nova havarija. Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, tada je izjavio da je jedino rešenje da se napravi nova projektna dokumentacija.

Prema informacijama JVO Srbijavode izrađen je Elaborat uređenja Dubočajskog potoka u dužini od oko 670 metara prevashodno zbog zaštite novog mosta. Ipak, još nije poznato kada će uzvodno korito potoka biti u potpunosti uređeno branama iako plan postoji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;