INFONET-468X60-BANNER

Počela izgradnja još jednog tržnog centra u Beogradu

18.10.2018. | Tanjug

Ukupna površina novog tržnog centra, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu, će biti 130.000 kvadratnih metara i imaće više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora. Danas je položen kamen temeljac za izgradnju ovog centra koji bi, kako je rečeno, trebalo da bude otvoren na proleće 2020. godine.

Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties i Atterbury Europe vrednoj više od 110 miliona evra.

- Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije - rekao je Direktor MPC Properties Ingo Nisan.

Dosta vremena i pažnje posvećeno je samom izgledu tržnog centra kako bi bio u skladu sa okolinom gde se gradi, ali i sa svim potrebama potrošača, naveo je Nisan i istakao da je plan da tržni centar bude otvoren na proleće 2020. godine.

Prema najavama, pored lokacije, tržni centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u ritejlu sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje poznatog internacionalnog arhitektonskog biroa Chapman Taylor iz Dizeldorfa.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je Beograd prvi u ovom delu regiona doneo odluku da svako ko investira više od 100 miliona evra ima posebnu pomoć od Grada.

- Trudimo se da pomognemo svakom investitoru i da svako ko želi da investira novac u naš grad to i učini jer se tako Beograd razvija i imamo nova radna mesta - rekao je Vesić i pozvao i druge da da investiraju u Beograd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;