INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pedeset kilometara novog asfalta u Grockoj

01.10.2018. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je radove na asfaltiranju Ulice srpsko-grčkog prijateljstva u Grockoj. Zajedno sa Goranom Vesićem, opštinu Grocka obišli su i pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, kao i predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović i predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović.

Vesić je podsetio da je u toku asfaltiranje Ulice srpsko-grčkog prijateljstva, u dužini od 700 metara i da će taj posao ubrzo biti završen.

– Kada je završimo, moći ćemo da kažemo da smo uradili ukupno skoro 50 kilometara ulica na teritoriji opštine Grocka, a ako dodamo nekategorisane puteve koje radi sama opština onda toj proceni možemo slobodno dodati još 50 kilometara. Svi u Grockoj danas mogu da kažu da se nikad više nije radilo, što pokazuje da nam je ova opština važna. Grocka je u proteklom periodu bila zapostavljena, ali ne samo ona već i druge prigradske opštine. Naša politika jeste da se u njih više ulaže, pa tako sada Direkcija za građevinsko zemljište u prigradske opštine ulaže četiri puta više novca nego do 2013. godine. Mi želimo da svi građani Beograda budu jednaki, a to znači da svi moraju da imaju put, kanalizaciju, vodovod i prevoz – kazao je Vesić.

Dragoljub Simonović je naveo da se promene mogu videti na svakom koraku.

– Na teritoriji opštine trenutno ima devetnaest gradilišta na kojima se sređuje putna i vodovodna mreža, a uređuju se i kanali i potoci. Takođe, radi se mnogo i u zonama škola kako bi se poboljšala bezbednost. Prevoz je umnogome kvalitetniji – istakao je Simonović.

On je ocenio da u poslednjih pola veka nije urađeno kao u poslednjih pet godina, precizirajući da je lane asfaltirano skoro 140 kilometara puteva, ove još 50 kilometara, nabavljene su i protivgradne rakete, što se odrazilo na odličan rod, a deo Vrčina dobio je vodovod.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;