INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija Topličinog venca

21.09.2018. | Beoinfo

Rekonstrukcija Topličinog venca počela je danas (21.09.2018) i trajaće 280 dana, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući na televiziji Pink.

– U prvoj fazi ćemo raditi okolne ulice, Vuka Karadžića, Carice Milice, Topličin venac sve do Pop Lukine, a u drugoj park Vojvode Vuka koji je trenutno jedan od najneuređenijih. Čitav taj kraj će biti potpuno uređen, što je oko 10.000 kvadratnih metara, od čega je oko 6.000 kvadrata ulica, a preostalo park – naglasio je Vesić.

Kako je pojasnio, ulice Vuka Karadžića i deo Topličinog venca do Pop Lukine će biti pešačke, a ulice oko parka ostaju ulice sa usporenim saobraćajem.

– Tu će biti postavljena lomljena kocka, a biće urađene i granitne ploče. Na taj način povezujemo Knez Mihailovu sa savskom obalom. Rekonstrukcija Knez Mihailove je počela 1987. godine, kada je ona pretvorena u pešačku zonu. Potom je rađen deo Zmaj Jovine ulice, Rajićeve, pa Čika Ljubine. Mi smo od 2015. godine uredili Obilićev venac, Ulicu Vuka Karadžića, Cara Lazara, deo Kralja Petra, Delijsku. Sve smo to polako zatvarali i pretvarali u pešačku zonu. Prošle godine je urađen Kosančićev venac, sledeće godine će tu biti galerija odakle će ljudi moći da se spuste u Karađorđevu – istakao je Vesić i dodao da rekonstrukcija Karađorđeve počinje u narednih nedelju dana.

Sa uređenjem Topličinog venca građani će moći od Palate Albanije peške da se spuste na reku, naveo je on, i dodao da se time realizuje ideja prvog urbaniste Emilijana Josimovića iz 1867. godine kada je počeo da uređuje Beograd.

Vesić je najavio da je danas počela i rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, od Ulice Ljutice Bogdana prema „Rudu”.

– Završili smo prošle godine deo od Ulice neznanog junaka do Belog dvora, a sada radimo i Ulicu Baje Pivljanina. Radi se Humska pored Partizanovog stadiona, a urađene su i Ljutice Bogdana i Bulevar oslobođenja – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da se Trg republike rekonstruiše, te da će sredinom naredne godine biti završen.

– On će biti potpuno popločan, biće uklonjene velike žardinjere koje su onemogućavale kretanje, a postavićemo nove klupe i sadnice. Makedonska ulica će biti urađena sve do raskrsnice sa Domom omladine, kao i Kolarčeva i Vasina. Trg republike će konačno dobiti pravu fizionomiju – rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;