PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Obilaznica "briše" crnu tačku kod Bavaništa

06.09.2018. | RTS

Posle deset godina pri kraju su radovi na obilaznici oko Bavaništa kod Kovina. U ovaj put dugačak pet kilometara uloženo je tri i po miliona evra, a on je od izuzetne važnosti za meštane sela, ali i za vozače, jer je ovo mesto označeno kao „crna tačka" na magistralnom putu.

Bavanište je selo specifično po nepreglednim krivinama na putu pod pravim uglom. Od ulaska, pa do izlaska iz sela na četiri kilometra nalazi se pet veoma oštrih krivina, gde vozači i ne vide ko im dolazi u susret.

- Obilaznica će mnogo značiti i zbog bezbednosti, jer smo proteklih godina imali često saobraćajne udese i nekoliko ljudi je i nastradalo - kaže jedan meštanin.

Izvođač radova Vojvodinaput iz Pančeva tvrdi da je put konačno gotov, da se kasnilo zbog nedostatka novca, ali i zato što je u toku izgradnje došlo do preprojektovanja raskrsnica, jer na početku na njoj nisu bili predviđeni kružni tokovi.

- Čekalo se sa osvetljenjem raskrsnice kružnih tokova i izgradnjom dve stubne trafostanice. To smo završili i poslaćemo dopis da su svi radovi završeni i da je put spreman za tehnički pregled - kaže Mirjana Savić iz Vojvodinaputa.

- Radimo i na protokolu sa Srbija putevima da se ovaj put formalno uključi u referentni sistem državnih puteva prvog „B" reda gde se ova obilaznica nalazi i da je preuzmu u smislu njenog daljeg održavanja - navodi zamenik predsednika opštine Kovin Zoran Nikolić.

Ukoliko za nekoliko dana obilaznica dobije od Komisije za tehnički pregled pozitivnu ocenu, a u to ovde niko ne sumnja, do kraja septembra obilaznica će biti prohodna i onda će moći da odahnu i vozači i meštani Bavaništa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;