INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obilaznica "briše" crnu tačku kod Bavaništa

06.09.2018. | RTS

Posle deset godina pri kraju su radovi na obilaznici oko Bavaništa kod Kovina. U ovaj put dugačak pet kilometara uloženo je tri i po miliona evra, a on je od izuzetne važnosti za meštane sela, ali i za vozače, jer je ovo mesto označeno kao „crna tačka" na magistralnom putu.

Bavanište je selo specifično po nepreglednim krivinama na putu pod pravim uglom. Od ulaska, pa do izlaska iz sela na četiri kilometra nalazi se pet veoma oštrih krivina, gde vozači i ne vide ko im dolazi u susret.

- Obilaznica će mnogo značiti i zbog bezbednosti, jer smo proteklih godina imali često saobraćajne udese i nekoliko ljudi je i nastradalo - kaže jedan meštanin.

Izvođač radova Vojvodinaput iz Pančeva tvrdi da je put konačno gotov, da se kasnilo zbog nedostatka novca, ali i zato što je u toku izgradnje došlo do preprojektovanja raskrsnica, jer na početku na njoj nisu bili predviđeni kružni tokovi.

- Čekalo se sa osvetljenjem raskrsnice kružnih tokova i izgradnjom dve stubne trafostanice. To smo završili i poslaćemo dopis da su svi radovi završeni i da je put spreman za tehnički pregled - kaže Mirjana Savić iz Vojvodinaputa.

- Radimo i na protokolu sa Srbija putevima da se ovaj put formalno uključi u referentni sistem državnih puteva prvog „B" reda gde se ova obilaznica nalazi i da je preuzmu u smislu njenog daljeg održavanja - navodi zamenik predsednika opštine Kovin Zoran Nikolić.

Ukoliko za nekoliko dana obilaznica dobije od Komisije za tehnički pregled pozitivnu ocenu, a u to ovde niko ne sumnja, do kraja septembra obilaznica će biti prohodna i onda će moći da odahnu i vozači i meštani Bavaništa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;