Obilaznica "briše" crnu tačku kod Bavaništa

06.09.2018. | RTS

Posle deset godina pri kraju su radovi na obilaznici oko Bavaništa kod Kovina. U ovaj put dugačak pet kilometara uloženo je tri i po miliona evra, a on je od izuzetne važnosti za meštane sela, ali i za vozače, jer je ovo mesto označeno kao „crna tačka" na magistralnom putu.

Bavanište je selo specifično po nepreglednim krivinama na putu pod pravim uglom. Od ulaska, pa do izlaska iz sela na četiri kilometra nalazi se pet veoma oštrih krivina, gde vozači i ne vide ko im dolazi u susret.

- Obilaznica će mnogo značiti i zbog bezbednosti, jer smo proteklih godina imali često saobraćajne udese i nekoliko ljudi je i nastradalo - kaže jedan meštanin.

Izvođač radova Vojvodinaput iz Pančeva tvrdi da je put konačno gotov, da se kasnilo zbog nedostatka novca, ali i zato što je u toku izgradnje došlo do preprojektovanja raskrsnica, jer na početku na njoj nisu bili predviđeni kružni tokovi.

- Čekalo se sa osvetljenjem raskrsnice kružnih tokova i izgradnjom dve stubne trafostanice. To smo završili i poslaćemo dopis da su svi radovi završeni i da je put spreman za tehnički pregled - kaže Mirjana Savić iz Vojvodinaputa.

- Radimo i na protokolu sa Srbija putevima da se ovaj put formalno uključi u referentni sistem državnih puteva prvog „B" reda gde se ova obilaznica nalazi i da je preuzmu u smislu njenog daljeg održavanja - navodi zamenik predsednika opštine Kovin Zoran Nikolić.

Ukoliko za nekoliko dana obilaznica dobije od Komisije za tehnički pregled pozitivnu ocenu, a u to ovde niko ne sumnja, do kraja septembra obilaznica će biti prohodna i onda će moći da odahnu i vozači i meštani Bavaništa.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...