IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu počinje na jesen

22.08.2018. | Beta

Tenderska procedura za izbor kompanije koja će graditi Naučno-tehnološki park u Nišu je pri kraju i očekuje se da radovi na tom objektu počnu do kraja septembra, za Betu je izjavio predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Ivan Petković.

- Naučno-tehnološki park gradiće se na prostoru od oko 14.000 kvadratnih metara. Izgradnja će koštati više od osam miliona evra, a nabavka neophodne opreme 1,4 mil EUR - istakao je Petković i dodao da će izgradnju Naučno-tehnološkog parka finansirati Evropska investiciona banka.

Grad Niš, dodao je Petković, završio je sve pripremne radove kako bi izgradnja mogla da krene odmah pošto sa izvođačem radova bude potpisan ugovor.

  • - Rok za izgradnju Naučno-tehnološkog parka je 14 meseci, a obaveza grada biće da za to vreme izgradi nedostajuću infrastrukturu - kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, grad Niš je pripremio tendersku dokumentaciju i očekuje saglasnost Evropske investicione banke za raspisivanje tendera za dogradnju Elektronskog fakulteta, odnosno izgradnju višenamenske laboratorijske lamele.

Naučno-tehnološki park, višenamenska laboratorijska lamela i ranije otvoreni startap centar na Elektronskom fakultetu, prema prvobitnoj zamisli, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će se stvarati i razvijati inovativne ideje i u kojoj će se formirati kompanije koje će proizvoditi inovativne proizvode i usluge.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;