Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu počinje na jesen

22.08.2018. | Beta

Tenderska procedura za izbor kompanije koja će graditi Naučno-tehnološki park u Nišu je pri kraju i očekuje se da radovi na tom objektu počnu do kraja septembra, za Betu je izjavio predstavnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Ivan Petković.

- Naučno-tehnološki park gradiće se na prostoru od oko 14.000 kvadratnih metara. Izgradnja će koštati više od osam miliona evra, a nabavka neophodne opreme 1,4 mil EUR - istakao je Petković i dodao da će izgradnju Naučno-tehnološkog parka finansirati Evropska investiciona banka.

Grad Niš, dodao je Petković, završio je sve pripremne radove kako bi izgradnja mogla da krene odmah pošto sa izvođačem radova bude potpisan ugovor.

  • - Rok za izgradnju Naučno-tehnološkog parka je 14 meseci, a obaveza grada biće da za to vreme izgradi nedostajuću infrastrukturu - kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, grad Niš je pripremio tendersku dokumentaciju i očekuje saglasnost Evropske investicione banke za raspisivanje tendera za dogradnju Elektronskog fakulteta, odnosno izgradnju višenamenske laboratorijske lamele.

Naučno-tehnološki park, višenamenska laboratorijska lamela i ranije otvoreni startap centar na Elektronskom fakultetu, prema prvobitnoj zamisli, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će se stvarati i razvijati inovativne ideje i u kojoj će se formirati kompanije koje će proizvoditi inovativne proizvode i usluge.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...