BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Obnova Strahinjića Bana: Skadarlija do Dušanove

22.08.2018. | S. B. M. | Novosti

Radovi na obnovi Ulice Strahinjića bana na Starom gradu su počeli i trebalo bi da budu završeni sredinom oktobra. Na delu od Francuske do Dušanove, ulica će biti pretvorena u pešačku zonu, a posle toga će se raditi pravi ulaz u Skadarliju.

- Radovi će trajati do 20. oktobra, dok je otvaranje nove pešačke zone planirano za 74-godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma i 100 - godišnjicu oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Putari su skinuli asfalt sa jednog dela saobraćajnice, a radnici JKP Vodovod i kanalizacija bi trebalo da počnu sa radovima na zameni vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Početak obnove ulice obišao je i gradski urbanista Milutin Folić i objasnio da se ova ulica sređuje u sklopu ambijentalne celine Skadarlija.

- Grad Beograd je poslednjih godinu i po dana počeo sa sređivanjem ulica kojima se stiže do Skadarlije. Urađena je Zetska, a od danas se preuređuje i deo Strahinjića bana. Potpuno će se zameniti vodovodne instalacije, biće popravljen deo kanalizacione mreže, uz intervencije i na toplovodu. Nakon toga uradiće se i sloj asfalta i na kraju popločavanje kamenom. Tako će Skadarlija praktično „izaći" do Dušanove, sve će biti za pešake, bez automobilskog saobraćaja, osim pristupa garažama - rekao je Folić.

Putari će uskoro zakoračiti i u ulice Emilijana Josimovića i Siminu, a biće nastavljeni radovi u samoj Skadarskoj, na trećoj fazi rekonstrukcije. Time će ova kulturno-istorijska celina biti zaokružena i dobiti nov izgled.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;