IZOLACIJA-468X60-BANNER

Obnova Strahinjića Bana: Skadarlija do Dušanove

22.08.2018. | S. B. M. | Novosti

Radovi na obnovi Ulice Strahinjića bana na Starom gradu su počeli i trebalo bi da budu završeni sredinom oktobra. Na delu od Francuske do Dušanove, ulica će biti pretvorena u pešačku zonu, a posle toga će se raditi pravi ulaz u Skadarliju.

- Radovi će trajati do 20. oktobra, dok je otvaranje nove pešačke zone planirano za 74-godišnjicu oslobođenja Beograda od fašizma i 100 - godišnjicu oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Putari su skinuli asfalt sa jednog dela saobraćajnice, a radnici JKP Vodovod i kanalizacija bi trebalo da počnu sa radovima na zameni vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Početak obnove ulice obišao je i gradski urbanista Milutin Folić i objasnio da se ova ulica sređuje u sklopu ambijentalne celine Skadarlija.

- Grad Beograd je poslednjih godinu i po dana počeo sa sređivanjem ulica kojima se stiže do Skadarlije. Urađena je Zetska, a od danas se preuređuje i deo Strahinjića bana. Potpuno će se zameniti vodovodne instalacije, biće popravljen deo kanalizacione mreže, uz intervencije i na toplovodu. Nakon toga uradiće se i sloj asfalta i na kraju popločavanje kamenom. Tako će Skadarlija praktično „izaći" do Dušanove, sve će biti za pešake, bez automobilskog saobraćaja, osim pristupa garažama - rekao je Folić.

Putari će uskoro zakoračiti i u ulice Emilijana Josimovića i Siminu, a biće nastavljeni radovi u samoj Skadarskoj, na trećoj fazi rekonstrukcije. Time će ova kulturno-istorijska celina biti zaokružena i dobiti nov izgled.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;