IZOLACIJA-468X60-BANNER

Još dva kilometra auto-puta na istočnom kraku Koridora 10

26.07.2018. | RTS

Koridori Srbije su otvorili za saobraćaj još dva kilometra auto-puta na istočnom kraku Koridora 10, na deonici Staničenje–Pirot (istok).

U saobraćaj je pušten deo deonice 5A Staničenje–Pirot (istok) u dužini od dva kilometra novoizgrađenog auto-puta u punom profilu, a preostala dva kilometra biće u javnom saobraćaju nakon završtka opremanja tunla „Sarlah" elektromašinskom opremom i završetka dodatnog osiguranja dve kosine na ovom potezu.

Izvođač radova na izgradnji ove deonice je grčka kompanija Aktor, saopštili su Koridori Srbije.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u javni saobraćaj deonice: deonica Crvena Reka – Čiflik i Čiflik–Staničenje u dužini od 25,2 kilometra, deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot–Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrada u dužini od 30,5 kilometara i Staničenje–Pirot (sektor 5A) u dužini od 5,5 kilometara.

Tokom 2018. godine preostalo je da se završi deonica Bancarevo – Crvena Reka dužine 12,3 kilometra sa kojom će se ujedno i pustiti završena deonica Prosek–Bancarevo dužine 9,4 kilometra i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.

Izgradnja Koridora odvija se uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji ovog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;