Za rekonstrukciju ulica u Užicu 40 miliona dinara

25.07.2018. | eKapija

Građevinska sezona u Užicu uveliko traje, dosta toga je već urađeno a nedavno su počeli radovi i na rekonstrukciji ulica Kneza Lazara i 1300 kaplara, navodi se u saopštenju Grada Užica. Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić tim povodom je rekao da su razmišljali da li da uđu u sanaciju kompletnog poteza ili da samo urade krpljenje u ulicama Kneza Lazara i 1300 Kaplara.

- U 1300 kaplara ne postoji ni kišna ni fekalna kanalizacija i u ovoj ulici pri pojavi većih padavina građani imaju dosta problema, a padavine su uticale i da kolovozna konstrukcija bude u stanju kakvom jeste. Odlučili smo se za kompletnu sanaciju obe ulice, čija je ukupna vrednost preko 40 miliona dinara a koja obuhvata izgradnju kišne kanalizacije, rekonstrukciju kompletne kolovozne konstrukcije, izgradnju novih trotoara sa ivičnjacima, parking mesta, a u planu je i da Ulica Kneza Lazara uđe u režim jednosmernog saobraćaja - objasnio je Nešić.

On je zamolio žitelje Užica da imaju strpljenja tokom radova, budući da je ovo vrlo složen građevinski zahvat i da su radovi započeti, a kako je naveo, očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja jeseni.

Direktor JKP Vodovod, Duško Ljujić je rekao da ovo preduzeće izvodi radove na izgradnji fekalne kanalizacije u ulicama Kneza Lazara i 1300 kaplara.

- Očekujemo da radovi u Ulici 1300 kaplara koje smo započeli budu gotovi za mesec do mesec i po dana. Ispod hotela „Zlatibor“ radimo duže od 10 dana nego što je prvobitno planirano, zbog fekalnih kolektora koji nisu ucrtani u planu i za koje nismo znali da postoje. Uvideli smo da katastar podzemnih instalacija nije precizan, da ne postoje građevinske dozvole, a sve što naknadno otkrijemo ucrtavmo u plan - rekao je Ljujić i dodao da će izgubljeno vreme za rešavanje problema ispod hotela „Zlatibor“ biti u velikoj meri nadoknađeno kroz bolju organizaciju daljeg posla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...