INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za rekonstrukciju ulica u Užicu 40 miliona dinara

25.07.2018. | eKapija

Građevinska sezona u Užicu uveliko traje, dosta toga je već urađeno a nedavno su počeli radovi i na rekonstrukciji ulica Kneza Lazara i 1300 kaplara, navodi se u saopštenju Grada Užica. Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić tim povodom je rekao da su razmišljali da li da uđu u sanaciju kompletnog poteza ili da samo urade krpljenje u ulicama Kneza Lazara i 1300 Kaplara.

- U 1300 kaplara ne postoji ni kišna ni fekalna kanalizacija i u ovoj ulici pri pojavi većih padavina građani imaju dosta problema, a padavine su uticale i da kolovozna konstrukcija bude u stanju kakvom jeste. Odlučili smo se za kompletnu sanaciju obe ulice, čija je ukupna vrednost preko 40 miliona dinara a koja obuhvata izgradnju kišne kanalizacije, rekonstrukciju kompletne kolovozne konstrukcije, izgradnju novih trotoara sa ivičnjacima, parking mesta, a u planu je i da Ulica Kneza Lazara uđe u režim jednosmernog saobraćaja - objasnio je Nešić.

On je zamolio žitelje Užica da imaju strpljenja tokom radova, budući da je ovo vrlo složen građevinski zahvat i da su radovi započeti, a kako je naveo, očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja jeseni.

Direktor JKP Vodovod, Duško Ljujić je rekao da ovo preduzeće izvodi radove na izgradnji fekalne kanalizacije u ulicama Kneza Lazara i 1300 kaplara.

- Očekujemo da radovi u Ulici 1300 kaplara koje smo započeli budu gotovi za mesec do mesec i po dana. Ispod hotela „Zlatibor“ radimo duže od 10 dana nego što je prvobitno planirano, zbog fekalnih kolektora koji nisu ucrtani u planu i za koje nismo znali da postoje. Uvideli smo da katastar podzemnih instalacija nije precizan, da ne postoje građevinske dozvole, a sve što naknadno otkrijemo ucrtavmo u plan - rekao je Ljujić i dodao da će izgubljeno vreme za rešavanje problema ispod hotela „Zlatibor“ biti u velikoj meri nadoknađeno kroz bolju organizaciju daljeg posla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;