IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pančevački most obnavljaju tek posle 2020.

24.07.2018. | S.B.M. | Novosti

Kompletna i temeljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta moraće da sačeka završetak mosta na Adi Huji, čija će izgradnja početi 2020. godine. Ovo je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i napomenuo da će se u međuvremenu raditi neophodna sanacija onoga što je važno za funkcionisanje mosta.

- Putevi Srbije rade projekat. Mi ćemo u tome učestvovati, ali kompletna rekonstrukcija će biti na Putevima - rekao je Vesić. - U okviru plana koji postoji za preuzmanje saobraćajnica na teritoriji Beograda, i narednih godina Pančevački most preći će u nadležnost Grada, kao i auto-put kada se bude završila obilaznica, budući da će onda ta saobraćajnica postati gradski bulevar. Siguran sam da temeljita obnova Pančevačkog mosta mora da sačeka završetak mosta na Adi Huji, jer će njegova gradnja omogućiti da se kompletan saobraćaj preusmeri na njega.

Tek tada može da se radi temeljita obnova Pančevačkog mosta, jer obnove pod saobraćajem nisu nikada potpune.

Zbog ispitivanja stanja u kome se mostovska konstrukcija nalazi, juče je jedna traka mosta bila zatvorena za saobraćaj. A kada će najavljeni radovi početi, ostaje da se vidi.

Ovaj most ima po dve trake u oba pravca za drumski saobraćaj i dva koloseka za železnički saobraćaj. Cela dužina mosta iznosi 1.526,4 metra. Most je pušten u saobraćaj 10. novembra 1935. Tokom Drugog svetskog rata most je srušila Jugoslovenska vojska u nameri da uspori napredovanje nacista. Obnovljen je 1946. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;