IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Putari u centru Beograda - Gužve u najavi

12.07.2018. | S. B. Milošević | Novosti

Pre dva dana počela je rekonstrukcija Balkanske ulice i trajaće do 15. oktobra. Osim ovde, radovi su počeli i u Svetogorskoj ulici, na potezu od Takovske do Kondine, a očekuje se zatvaranje i Radničke ulice.

- Zamenićemo kompletne instalacije, vodovodnu i toplovodnu mrežu jer to nikada ranije nije rađeno. Zameniće se i kocke na kolovozu, a trotari će biti pod kamenom, a ne kao do sada pod asfaltom - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je podsetio i da će posle završetka obnove Balkanske biti restaurirane i fasade duž nje. Najavio je i da će kaldrma biti vraćena u još nekoliko saobraćajnica u centru grada, poput Tadeuša Košćuška.

Juče je počela i obnova Svetogorske ulice, na potezu od Takovske do Kondine. Putari su već skinuli gornji sloj asfalta, a radovi bi trebalo da traju do kraja meseca.

- Sav saobraćaj sada cirkuliše Hilandarskom, Majke Jevrosime i Kosovskom, pa ovde većih zastoja nema - kažu iz Beo taksija.

I dok radovi u ovoj ulici ne ometaju vozače, korisnici javnog prevoza su na mukama. Trolejbusi na linijama 28, 40 i 41 ne saobraćaju, a samo su, umesto linije 40 od Zvezdare ka Banjici 2, uvedeni autobusi sa oznakom 40A. Najteže je putnicima koji koriste liniju 28, od Zvezdare ka Studentskom trgu, koji su ostali bez adekvatne veze sa centrom grada. I linije 65 i 77 sada voze izmenjenom trasom: 27. marta - Džordža Vašingtona - Bulevar despota Stefana - Braće Jugović - Dečanska - Terazijski tunel.

Za dva dana počeće i radovi u Radničkoj ulici, a od 10. avgusta sledi zatvaranje Takovske od Ulice 27. marta do Jaše Prodanovića. Tada će, prema prognozama vozača, tek biti zastoja.

Od juče, za saobraćaj je zatvorena i Ulica Slavka Miljkovića kod raskrsnice sa državnim putem drugog reda u Resniku. Radovi na zameni dotrajalog asfalta, koje izvodi JP Putevi Srbije, trajaće do 31. avgusta

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;