PRIJAVA-468X60-BANNER

Ipsilon krak Koridora 10 gotov do kraja iduće godine

06.07.2018. | RTS

Izgranja Ipsilon kraka Koridora 10, obilaznica oko Subotice, u dužini od 24 kilometra biće završena i puštena u saobraćaj do kraja 2019. godine, najavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Nakon obilaska radova, rekao je novinarima da se trenutno gradi pet kilometara između bikovačkog kružnog puta i bačko-topolskog puta.

- Od toga je tri kilometra već završeno i sada se radi središnji deo, to jest dva objekta – natputnjak iznad čantavirskog puta i nadvožnjak iznad buduće brze pruge Beograd–Budimpešta - objasnio je Kern.

Naveo je da je vrednost radova 780 miliona dinara i da je predviđen rok do kraja novembra ove godine za završetak tog dela Ipsilon kraka Koridora 10.

Kaže da je izvođač najavio da bi radovi mogli da budu završeni već do 1. novembra ove godine, čime bi bila završena deonica od 12 kilometara između auto-puta i somborskog puta, što bi oživelo veliku industrijsku zonu.

- Iduće godine želimo da završimo ceo projekat koji je započet pre skoro 30 godina. U budžetu imamo rezervisano 1,4 milijardi dinara što je dovoljno za završetak celog projekta i krajem iduće godine moći ćemo da koristimo auto-put do graničnog prelaza Kelebija - dodao je Kern.

Prošle godine u avgustu je otvoreno pet kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 odnosno sektor 2 – od kružne raskrsnice sa somborskim putem do kružne raskrsnice na bačko-topolskom putu.

Deonica od graničnog prelaza Kelebija do petlje Subotica jug dužine oko 24 kilometra treba poluauto-putem da poveže granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš–Novi Sad, odnosno Severnim krakom Koridora 10.

Kroz Suboticu dnevno prolazi oko 1.000 kamiona.

Takođe, Ipsilon krak treba da doprinese razvoju industrijske zone Mali Bajmok u Subotici.

Projekat realizuju Ministarstvo građevine i Koridori Srbije.

Prva deonica, deo obilaznice i to deo sektora 3 u dužini od 1,5 kilometara izgrađen je u martu 2017. godine, a vrednost izvedenih radova je bila 114 miliona dinara sa PDV-om.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;