PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Teku radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke

03.07.2018. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio je u vanrednoj kontroli radova na izmeštanju korita Topčiderske reke i istakao da je reč o veoma važnom projektu koji je neophodan da bi se pristupilo rekosntrukciji Bulevara partrijarha Pavla čijim će se proširenjem omogućiti građanima Rakovice povezivanje sa Mostom na Adi.

– Radovi na izmeštanju korita treba da se završe do juna sledeće godine, kada kreću radovi na prošerenju Bulevara, koji će se izvoditi iz dva dela. Prvo će se raditi proširenje od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a potom deo od Košutnjaka do Hipodroma – precizirao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da Bulevar partrijarha Pavla, posle rekonstrukcije, sa postojeće dve treba da ima šest traka, uključujući i biciklističku i pešačku stazu.  

– Ovi radovi, prema njegovim rečima, govore da Most na Adi i dalje nije završen i da su neophodni dodatni radovi kako bi bio stavljen u funkciju. Takođe, rekonstruisani Bulevar partrijarha Pavla, u dužini od 3,5 kilometara biće sastavni deo spoljne magistralne tangente i povezivaće most na Adi Huji i Most na Adi, istakao je Vesić i dodao da most preko Ade Huje treba da počne da se gradi 2019. ili 2020. godine.

– Predviđena je izgradnja tri obilaznice oko Beograda: spoljne obilaznice oko Beograda, koja se radi, kao i spoljne i unutrašnje magistralne tangente koje će omogućiti građanima da lakše funkcionišu u saobraćaju. I da se konačno u Beogradu saobraćaj dovede u red – najavio je Vesić.

Kada je reč izmeštanju korita reke Topčiderke, Vesić je naglasio da se izvode radovi na izmeštanju fekalnog kolektora u dužini od 136 metara, slede radovi na izgradnji novog šireg mosta od postojećeg u Pere Velimirovića, dok će Kaljavi potok na ulazu u Topčiderku biti zacevljen u dužini od 100 metara.

– Svi projekti koje izvodimo u Beogradu vezani su jedan za drugi. Na isti način završavamo postavljanje tramvajske pruge preko Mosta na Adi do juna, takođe naredne godine, da bi smo istog časa počeli sa izmeštanjem Starog savskog mosta i izgradnjom novog, kao i tunela koji će povezati Savu i Dunav. Zato je važno da se držimo predviđenih rokova, jer kašnjenje uslovljava početak radova na sledećem projektu i zato smo danas na ovom mestu u vanrednoj inspekciji – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je zahvalio izvođaču radova i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, i ponovio da dinamika radova mora da bude ispoštovana, kako bi projekti koji su obećani građanima bili realizovani.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;