PRIJAVA-468X60-BANNER

Veliki broj kompanija zainteresovan za modernizaciju pruge Jajinci-Mala Krsna

29.06.2018. | RTV

Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci-Mala Krsna i stanice Mala Krsna, koji je 1. juna objavila Infrastruktura železnice Srbije, do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija. Među kompanijama koje su do sada otkupile tendersku dokumentaciju su firme iz Srbije, Austrije, Španije, Turske, Indije, Kazahstana, Bugarske, Rusije, Slovenije, Češke i Indije, a očekuje se još prijava narednih dana, s obzirom da procedura i dalje traje.

Deonica Jajinci-Mala Krsna duga je oko 59 kilometara i nalazi se na železničkom Koridoru 10. Radovi na ovoj deonici će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Procenjena vrednost radova na rekonstrukciji pruge Jajinci-Mala Krsna i stanice Mala Krsna je 50 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, očekuje se da radovi počnu krajem ove godine i da se završe u roku od osamnaest meseci.

Ovakav odziv kompanija za projekte modernizacije železničke infrastrukture u Srbiji ne samo da predstavlja dobar osnov za kvalitetno i konkurentno izvođenje radova, već je još jedna potvrda da je železničko gradilište u našoj zemlji danas jedno od najvećih u ovom delu Evrope.

Zbog toga je „Infrastruktura železnice Srbije“ prvi put do sada organizovala predtenderski sastanak na originalan i specifičan način. Naime, predstavnici svih kompanija koje su otkupile tenderesku dokumentaciju za ovaj projekat, juče su imali priliku da novim elektromotornim vozom „Štadler" obiđu deonicu pruge Jajinci-Mala Krsna, upoznaju se sa trasom i na licu mesta se informišu o svim detaljima od značaja za ovaj projekat.

Potencijali izvođači radova obišli su i železničke stanice na trasi ove pruge, i to: Jajinci, Beli Potok, Zuce, Vrčin, Lipe, Mala Ivanča, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Kolari.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;