INFONET-468X60-BANNER

Projekti sa fasadnom opekom firme ARTerracotta

28.06.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Proizvodi kompanije ARTerracotta se koriste u realizaciji velikog broja projekata koji govore u prilog postojanosti i lepoti fasadne opeke. Poslednji značajni projekti koji su realizovani korišćenjem ovih opeka su u Novom Sadu. Kompletirana je stambena zgrada u Gundulićevoj ulici gde je korišćen model opeke Melbourne, zatim, stambeno-poslovni objekat u Železnickoj ulici u gde su bazis kuće i bočne fasade u završnoj obradi od crvene klinker opeke - model opeke je Darwin i porodična kuća u Ulici Olge Petrov. Ova porodična kuća hrabro nosi fasadnu ciglu antracit boje sa srebrnim odsjajem, neuobičajenu za ovo podneblje i sjajno inkorporiranu u moderni arhitektonski izgled - model opeke je Sidney.

Slika 1. Stambena zgrada, Gundulićeva ulica, Novi Sad

Projekat koji je u toku je izgradnja naselja Solarna dolina u Sremskoj Kamenici koje je osmišljeno sa ciljem da odgovori na potrebe savremenog načina života, a samim tim i na savremene tendencije u projektovanju stambenih kompleksa. Objekte karakterišu ravni zeleni krovovi i opeka. U obradi fasade kombinuju se fasadne opeke i listele istog modela. Model opeke je Westerwald.

Slika 2. Porodična kuća u Ulici Olge Petrov, Novi Sad

ARTerracotta d.o.o. je mlada firma koja je za kratko vreme pokazala da je sposobna da bude interesantna i važna za srpsko tržište građevine i arhitekture. Bavi se uvozom i distribucijom keramičkih fasadnih sistema i to visokokvalitetnih klinker i ekstrudiranih opeka, dekorativnih listela, crepa i granitne keramike, kao i keramičkih ventilisanih fasada, i to kao eksluzivni zastupnik i distributer za jednog od najvećih i najstarijih proizvođača opeke na svetu, nemački „Roeben".

Više o ponudi kompanije ARTerracotta pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;