PRIJAVA-468X60-BANNER

Auto-putem za Sofiju

20.06.2018. | D. Alihodžić | Novosti

Asfaltiranjem deonice Bancarevo - Crvena Reka u dužini od 12,3 kilometra izgradnja istočnog kraka Koridora 10 ulazi u završnicu. Reč o najzahtevnijoj deonici na ovom delu Koridora 10 koja ima čak četiri mosta i natputnjake u dužini od 297,3 metra. Izvođač radova, grčka kompanija Aktor, ne krije da je ovu deonicu ostavila za kraj, a povodom početka asfaltiranja gradilište je obišla i Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i telekomunikacija.

Ova deonica ide paralelno sa Sićevačkom klisurom i zato je tokom projektovanja ali i same izgradnje bilo dosta izazova. Prema rečima Zorana Babića, direktora JP Koridora Srbije, ne postoje više nikakve prepreke da auto-put do bugarske granice bude završen do kraja godine.

- Možemo biti zadovoljni jer smo praktično završili dve najproblematičnije tačke na Koridoru 10, a to je Grdelička odnosno Sićevačka klisura. Preostaje nam opremanje tunela i verujem da će to biti uskoro završeno. Značaj Koridora 10 je toliko veliki da je tužno što on nije ranije završen. Koridor nas spaja sa Evropom i regionom i značajan je privredni potencijal. Recimo, 2012. godine Koridorom 10 je prošlo 34 miliona automobila, ove godine očekujemo 54 miliona automobila, a razlog tome je što je on praktično završen i velikim delom se i koristi - kazala je ministarka Mihajlović, koja je najavila i da će iduće godine početi izgradnja auto-puta prema Prištini.

Ministarka je pohvalila izvođače radova jer „rade danonoćno" da se ove deonice privedu kraju. Trenutno su samo na ovoj trasi angažovane 223 jedinice mehanizacije i oko 100 radnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;