Auto-putem za Sofiju

20.06.2018. | D. Alihodžić | Novosti

Asfaltiranjem deonice Bancarevo - Crvena Reka u dužini od 12,3 kilometra izgradnja istočnog kraka Koridora 10 ulazi u završnicu. Reč o najzahtevnijoj deonici na ovom delu Koridora 10 koja ima čak četiri mosta i natputnjake u dužini od 297,3 metra. Izvođač radova, grčka kompanija Aktor, ne krije da je ovu deonicu ostavila za kraj, a povodom početka asfaltiranja gradilište je obišla i Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i telekomunikacija.

Ova deonica ide paralelno sa Sićevačkom klisurom i zato je tokom projektovanja ali i same izgradnje bilo dosta izazova. Prema rečima Zorana Babića, direktora JP Koridora Srbije, ne postoje više nikakve prepreke da auto-put do bugarske granice bude završen do kraja godine.

- Možemo biti zadovoljni jer smo praktično završili dve najproblematičnije tačke na Koridoru 10, a to je Grdelička odnosno Sićevačka klisura. Preostaje nam opremanje tunela i verujem da će to biti uskoro završeno. Značaj Koridora 10 je toliko veliki da je tužno što on nije ranije završen. Koridor nas spaja sa Evropom i regionom i značajan je privredni potencijal. Recimo, 2012. godine Koridorom 10 je prošlo 34 miliona automobila, ove godine očekujemo 54 miliona automobila, a razlog tome je što je on praktično završen i velikim delom se i koristi - kazala je ministarka Mihajlović, koja je najavila i da će iduće godine početi izgradnja auto-puta prema Prištini.

Ministarka je pohvalila izvođače radova jer „rade danonoćno" da se ove deonice privedu kraju. Trenutno su samo na ovoj trasi angažovane 223 jedinice mehanizacije i oko 100 radnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...