IZOLACIJA-468X60-BANNER

Razgovori sa CRBC o gradnji Fruškogorskog koridora

04.06.2018. | RTS

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da su sa kineskom kompanijom CRBC započeti razgovori o gradnji Fruškogorskog koridora putem kocesije. Reč je o gradnji auto-puta od Novog Sada do Rume sa tunelom kroz Frušku goru. Ona je rekla je da je Srbija danas ekonomski stabilna zemlja i da je pravi trenutak za investitore da ulažu u Srbiju kroz projekte javno-privatnog partnerstva.

- Počinjemo razgovore za Fruškogorski koridor sa CRBC i o koncesiji kao jednom od načina finansiranja. Takođe, postoji velika zainteresovanost za gradnju pruge od beogradskog aerodroma do Novog Beograda i tu razmišljamo o JPP-u. Tu je i projekat nastavka gradnje auto-puta ka Crnoj Gori, od Požege do Boljara - rekla je Mihajlovićeva.

Navodi da je Vlada Srbije već potpisala ugovor o koncesiji za aerodorm „Nikola Tesla", kao i grad Beograd za sređivanje deponije u Vinči i da bi putem koncesije mogli da se grade i auto-putevi i pruge u našoj zemlji.

- Potpisali smo memorandum sa kineskim partnerima za izradu projektne dokumentacije vredne 50 miliona evra za deonicu Koridora 11 od Požege do Boljara i trenutno kao vlada razmišljamo da je bolje da za ovu deonicu, čija je procenjena vrednost izgradnje oko dve milijarde evra, da ne idemo na kredit -  rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da je za Fruškogorski koridor završena projektna dokumentacija.

- Za Fruškogorski koridor, gde je završena projektna dokumentacija, takođe smo bliži javno-privatnom partnerstvu i ne razmišljamo o kreditu. Među potencijalnim projektima je i izgradnja pruge od Aerodroma „Nikola Tesla“ do Novog Beograda, vredna blizu 20 miliona evra, gde nas takođe očekuje izrada projektne dokumentacije - rekla je ministarka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;