INFONET-468X60-BANNER

Valjevo uskoro dobija auto-put do Koridora 11

20.04.2018. | Tanjug

Vlada Srbije donela je odluku da gradi brzu saobraćajnicu sa četiri trake od Valjeva do auto-puta na Koridoru 11, a radovi bi mogli da počnu već 2019. godine, najavila je danas (20.04.2018) ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je tokom posete deonice Iverak-Lajkovac na putu Loznica-Valjevo-Lazarevac, rekla da vlada već nekoliko meseci radi na tome da se napravi brza saobraćajnica koje je važna za ceo taj okrug. Brza saobraćajnica će omogućiti da se od Valjeva do Beograda stigne za 45 minuta.

Istakla je da je doneta odluka da se pravi brza saobraćajnica i zamolila Saobraćajni institut CIP, koji pravi generalni projekat koji je već prošao i reviziju, da nastavi dalje da radi projetno tehničku dokumentaciju.

Kako kaže, novca za dokumentaciju ima i ona će biti gotova do kraja godine.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- U toku ove godine videćemo kako ćemo finansirati izgradnju te saobraćajnice i procenjuje se da će koštati između 50 i 60 miliona evr. Mislim da postoji mogućnost da je finansiramo iz budžeta, ali i druge mogućnosti. U 2019. imaćemo određeno na koji način finansiramo izgradnju saobaćajnice i ako počenemo da je gradimo 2019. biće završena za dve i po do najviše tri godine - dodala je.

Ta saobraćajnica je važna za povezivanje sa Beogradom i i priključenje na auto-put, ali i za ceo okrug i privlačenje novih invesitcija, naglasila je Mihajlović.

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović je rekao da će saobraćajnica biti duga 17 kilometara. Generalni projekat predvideo je izmeštanje državnog puta IB reda Loznica-Valjevo-Lazarevac, u dužini od oko 17km, gde bi se izgradio put sa 4 trake, za brzinu od 100km/h.

Predložena je trasa koja ide desnom stranom postojećeg puta, pruge i reke Kolubare (od Valjeva ka Lajkovcu).

Put sa četiri trake bi se priključivao na Koridor 11 kod Lajkovca. Takođe je projektovano 2,8km devijacija lokalnih puteva, koje bi se ulivale u novu saobraćajnicu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;