SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspisan tender za izgradnju podvožnjaka u novobeogradskom Bulevaru umetnosti

18.04.2018. | Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za projektovanje i izvođenje radova na spajanju Bulevara umetnosti i Ulice dr Agostina Neta, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. On je dodao da je procenjena vrednost radova 320 miliona dinara, dok je konkursnom dokumentacijom određeno najviše 16 meseci za izradu projekta i za izvođenje radova, od dana uvođenja izvođača u posao.

 - Povezivanjem Bulevara umetnosti i Ulice Dr Agostina Neta omogućiće se kvalitetna saobraćajna veza između delova Novog Beograda koji su sada razdvojeni železničkom prugom i time će se rasteretiti postojeće saobraćajnice. Nakon probijanja železničkog nasipa uslediće izgradnja podvožnjaka, koji će biti projektovan sa po tri trake za svaki smer, sa razdelnim pojasom, obostranim trotoarima i biciklističkim stazama bez prepreka, dok će otvor ispod železničke pruge biti 4.5 metara. Radovi će biti izvedeni sa minimalnim prekidima železničkog saobraćaja - rekao je Vesić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, izgradnjom podvožnjaka ostvariće se i poslednja saobraćajna veza ispod železničke pruge, čiji nasip preseca deo Novog Beograda, od Tošinog bunara do Jurija Gagarina. Postojeća magistralna pruga ima dva koloseka, naveo je gradski menadžer, a podvožnjak će se projektovati i graditi tako da se ostavi prostor za buduću izgradnju još po jednog koloseka na železničkom nasipu.

- Tehnička dokumentacija koju će najpovoljniji ponuđač morati da uradi obuhvata idejno rešenje za potrebe pribavljanja lokacijskih uslova, zatim idejni projekat sa studijom opravdanosti, projekat za građevinsku dozvolu,  projekat za izvođenje radova i projekat izvedenog objekta - dodao je Vesić.

On je naglasio da je za spajanje Bulevara umetnosti i Ulice Dr Agostina Neta, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda već raspisivala tender tokom 2015. godine, međutim nije bilo zainteresovanih ponuđača.

- Probijanje železničkog nasipa nije nepoznato domaćoj građevinskoj operativi, s obzirom da je na istoj železničkoj pruzi, na ukrštanju sa Ulicom Jurija Gagarina uspešno izgrađeno 200 metara železničkog mosta sa izmeštanjem kontaktne mreže i sve to bez dužih prekida u železničkom saobraćaju - zaključio je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;