INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak rekonstrukcije dvorane Doma sindikata - krajem aprila

08.03.2018. | J.Aleksić | Blic

Dvorana Doma sindikata trebalo bi da za posetioce bude otvorena 27. aprila nakon 10 meseci rekonstrukcije, a osim filmskih projekcija, tu će se održavati i drugi kulturno-umetnički i zabavni programi, rekao je juče (07.03.2018) filmski distributer Igor Stanković, direktor MCF Megakom filma, firme u čijem vlasništvu je ovaj prostor.

Popularno mesto za filmofile na Trgu Nikole Pašića biće pretvoreno u multifunkcionalni prostor, a nova dvorana će imati najmoderniju koncertnu, pozorišnu, kongresnu i festivalsku dvoranu, sa još pet bioskopskih sala sa ukupnim kapacitetom od 1.900 mesta, navodi Stanković i dodaje da će se tu nalaziti i veliki hol sa VR zonom, zabavnim sadržajem, kafeom, kao i dečiji zabavno-edukativni centar, pres-centar i džez bar.

- Posebno smo obratili pažnju na dostupnost svih sadržaja osobama sa posebnim potrebama - objasnio je Stanković na konferenciji za medije i dodao da je broj sedišta u velikoj dvorani smanjen na 1.380 da bi bio postignut veći komfor.

Pri rekonsturkciji je posvećena pažnja i na poboljašnju akustike, na kojoj je radio stručan tim profesora.

Rekonstrukcija Dvorane Doma sindikata započeta je jula 2017. godine, a ukupan iznos investicije će, kako navode investitori, premašiti 4,5 miliona evra.

Kako je modernizacija ovog objekta jedan od glavnih segmenata rekonstrukcije, prva VR (virtuelna realnost) zona biće postavljena u velikom holu Dvorane. Ona će se sastojati od različitih tipova doživljaja virtuelnih realnosti, a prvi put na ovim prostorima će biti prikazivani takvi filmski sadržaji, navodi Igor Stanković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;