BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Izgradnja kanalizacione mreže u opštini Mladenovac u dužini od 1.900 metara

27.02.2018. | Energetski portal

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Mladenovac, na potezu između mesnih zajednica Selters i Koraćica i tom prilikom rekao da će građani u drugoj polovini godine moći da se priključuju na taj sistem.

Kako je naveo, godinu dana se intenzivno radilo na ovom projektu i veoma je zadovoljan zbog početka radova. Biće urađena kanalizaciona mreža u dužini od 1.900 metara, a biće obuhvaćene Livadarska i Bosanska ulica. Ovde postoji fekalni kolektor i građani će već u drugoj polovini godine moći da se priključuju, objasnio je Vesić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, zajedno sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završen je tenderski proces za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Međulužju, za šta su stigle dve ponude. U narednih nekoliko nedelja, dodao je Vesić, biće potpisan ugovor sa jednom od dve zainteresovane kompanije. Nakon toga počeće izgradnja postrojenja, što znači da ćemo ljude koji tamo žive moći da priključimo na kanalizaciju, kako se više otpadne vode ne bi ulivale u reku.

Što se tiče regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, u ovom trenutku radovi su stigli do Male Ivanče. Za finalizaciju projekta potrebno je još 66 miliona evra, što je takođe obezbeđeno, ali ćemo nastaviti rad u etapama. Naselja na teritoriji opštine Grocka se već priključuju na vodovod, polako se približavamo opštini Sopot, kao i Mladenovcu, odnosno rezervoaru Rajakovac. Sve to znači da će regionalni vodovod biti završen 2021. godine kada će građani Mladenovca imati stabilno vodosnabdevanje, što sada nije slučaj sa pojedinim delovima ove opštine, poput naselja Koraćica, naglasio je gradski menadžer.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bobby 20.03.2023.
Meni su roditelji radili u BIGZ-u, znam da ...
Masa 19.03.2023.
Ma bravo premasili ste sami sebe. Pa gde su...
Ma nemoj 18.03.2023.
Tu nema niko ko je pošteno zaradio pare, i ...
Mima 17.03.2023.
Ne treba da se bune jer ako su starosedeoci...
Rodoljub 17.03.2023.
Ok. je da se stave ozbiljne primedbe na kva...

;